Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti'ye belediye başkan aday adaylığı için Antalya, Isparta, Muğla ve Burdur'dan 263 kişi başvurdu

AK Parti'de başvuru süresi dün sona eren belediye başkan aday adaylığı için Antalya, Isparta, Muğla ve Burdur'dan 263 kişi müracaatta bulundu.

Antalya'da 4'ü büyükşehir belediye başkanlığı olmak üzere 81 aday adayı AK Parti İl Başkanlığına başvurusunu yaptı.

Akdeniz Üniversitesinde bir dönem rektör yardımcılığı yapan Muharrem Certel, Yaşar Tabur, İsmail Durukan ve Sami Baysal büyükşehir belediyesi için müracaatta bulundu, 2 kişinin başvurduğu Alanya Belediye Başkanlığında ise aday adayları arasında üst klasman hakemi Kuddusi Müftüoğlu da yer aldı.

Aksu ve Serik'ten 8'er, Akseki'den 7, Manavgat, Korkuteli ve Kaş'tan 6'şar, Döşemealtı, Gazipaşa ve Kemer'den 5'er, Gündoğmuş, Konyaaltı, ve Muratpaşa'dan 3'er,  Alanya, Elmalı, Finike, İbradı ve  Kepez'den 2'şer, Demre ve Kumluca'dan ise 1'er aday adaylığı başvurusu yapıldı.

Bazı belediye başkanlarının da bir dönem daha görevlerini sürdürmek için aday adaylıklarını açıkladığı AK Parti'de, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile Demokrat Parti'den AK Parti'ye geçen Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu aday adayı olan isimler arasında yer aldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu dönem partilerine beklenenin üzerinde bir teveccüh olduğunu söyledi. Teşkilatlardan yapılacak aday adaylıkları için henüz AK Parti Genel Merkezi'nden bir talimat gelmediği için teşkilattan aday adaylıklarının henüz gerçekleşmediğine dikkati çeken Köse, bunlarla aday adaylarının sayısının daha da artacağını bildirdi.

Aday adaylarının öncelikle yasal olarak bir engellerinin bulunup bulunmadığına, ardından da halktaki karşılığı, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine bakılarak bir kanaat oluşacağına vurgu yapan Köse, buna karşın aday adayı olmayan ancak vatandaşların teveccüh gösterdiği bir ismin de AK Parti Genel Merkezi'nin uygun görmesi halinde aday olabileceğini belirtti.

Muğla

Muğla'da büyükşehir ve ilçe belediye başkanı olmak isteyen 48 kişi, aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığını müracaat etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ve Vali Yardımcısı Mestan Yayman aday adaylığı için başvuruda bulundu. İlçe belediye başkanlarından Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal'ın da arlarında bulunduğu 46 kişi ise aday adaylığı için başvuru yaptı.

Diğer ilçelerde dağılım ise şu şekilde oldu: Menteşe 3, Bodrum 3, Dalaman 7, Datça 3, Fethiye 3, Kavaklıdere 3, Köyceğiz 2, Marmaris 1, Milas 3, Ortaca 6, Ula 3, Yatağan 2, Seydikemer 7. Adaylar içerisinde Menteşe, Bodrum ve Dalaman ilçelerinde 3 kadın aday adayı bulunuyor.

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, aday adaylığı sürecinin Muğla ve ilçelerinde demokratik şekilde gerçekleştiğini söyledi. Adayların bellli olmasıyla seçilemeyen aday adaylarının da seçilen adaylara destek olacağını belirten Öztürk, "Bize başvuru yapan aday adayları arasında eski belediye başkanları, vali yardımcıları, mimar, iş adamı ve çeşitli meslek kollarından kişiler var. Önümüzdeki süreçte hep birlikte partimizin daha iyi noktaya gelmesi için yoğun çaba göstereceğiz" dedi.

Isparta

Isparta'da 13 ilçe ve 9 belde belediye başkanlığı için 90 kişi, aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Isparta Belediye Başkanlığı için eski Vali Memduh Oğuz'un da aralarında bulunduğu, Fevzi Özdemir, Nuri Koç, Mehmet Çoban, Mehmet Yaşar Gençgönül, Mustafa Derin, Ahmet Aydemir, Kadir Dal, Tahir Alan, Emre Altuğ, Mehmet Uğur Gökgöz, Bahattin Şenol, Suat Kolukırık aday adaylığını açıkladı.

12 ilçe ve 9 beldede ise 5'i kadın 76 kişi aday adayı oldu.

Burdur

Burdur'da AK Parti'den belediye başkanı olmak isteyen 44 kişi, aday adaylığı için başvuru yaptı.

Burdur Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Sebahattin Akkaya, Mehmet Fatih Çınar ve Ali Nihat Gündüzalp aday adaylık için müracaatta bulundu. İlçe belediye başkanlarından Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Altınyayla Belediye Başkanı Selahattin Şimşek, Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Kemer Belediye Başkanı Durmuş Erdem, Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak ve Çeltikçi Belediye Başkanı Rıza Yanar da yeniden aday oldu.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, aday adaylığı sürecinin gayet demokratik şekilde gerçekleştiğini söyledi. Seçilemeyen aday adaylarının da seçilen adaylara destek olacağını vurgulayan Ekici, "Bize başvuru yapan aday adayları hepsi önemli mesleklerden değerli arkadaşlarımız. Hep birlikte partimizi ileriye taşımak için çalışacağız" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title