Haberler

'Yerel Seçimler Daha Erkene de Gelebilir'

Baykal, Anayasa'ya Göre Yerel Seçimlerin Önümüzdeki Yıl Mart Ayı Sonunda Yapılacağını Belirterek, 'Ama Daha Erkene de Gelebilir.' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa'ya göre yerel seçimlerin önümüzdeki yıl mart ayı sonunda yapılacağını belirterek, ''Ama daha erkene de gelebilir. Sadece yerel seçim mi olur, yanına başka seçimler de karışır mı belli değil. Bunu belirleyecek en önemli unsur tabii ki Anayasa Mahkemesi'nin kararı olacak'' dedi.

Tuzla'nın mahallelerinde kurulan seçim ofislerinin açılışını yapan Baykal, konuşmasında, Türkiye'nin yeni ve önemli bir siyaset dönemine girdiğini belirterek, CHP olarak, yerel seçimleri de düşünerek, seçim startını Tuzla'da verdiklerini belirtti.

Baykal, yerel seçimlere ilişkinde görüşlerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Biz, yerel seçim için start verdik ama yerel seçim derken bir bakarsınız çok daha geniş kapsamlı bir şeyler ortaya çıkabilir. Ne olacağı belli değil. Yerel seçim martta mı yapılacak, belli değil. Anayasaya göre yerel seçimler önümüzdeki yıl mart ayı sonunda yapılacak ama daha erkene de gelebilir. Sadece yerel seçim mi olur, yanına başka seçimler de karışır mı belli değil. Bunu belirleyecek en önemli unsur tabii ki Anayasa Mahkemesi'nin kararı olacak.''

Baykal, konuşmasında iktidarı eleştirerek, bir krizin ardından iktidara gelen hükümetin bir başka krizle iktidardan düşeceğini öne sürdü.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün takip edildiği iddialarına da değinen Baykal, ''Emniyetin yaptığı açıklamayla bu aracın bir başkasını dinlemek için orada bulunduğunu bildirdiğini'' ifade edtti. Baykal, sözlerine şöyle devam etti:

''Demek ki o araç dinleme yapan bir araçtır. Dinleme yapma kabiliyetine sahip bir araçtır. Sen bir başkasını dinliyorsan, Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısını evinden çıkışından itibaren niçin arkasındasın? O zaman kimi dinliyorsun? Başkasını dinlemek için Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısının arkasından mı gitmen gerekiyor? Devletin en tarafsız olması gereken kurumlarının açıklamaları bu kadar temelsiz. Anayasa Mahkemesinin Başkan Yardımcısına mahkeme kararı olmadan ne hakla dinliyorsunuz? Türkiye'de çok önemli bir karar alınmak üzereyken Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısının hukuksuz dinlendiği görülüyor. Ne kadar acı bir tablo. İşte çürüme budur.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title