Haberler

'Yerel Gündem 21 Kent Konseyi' Toplantısı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kent Konseyi'nin Muhtasar Program ve Eylem Planı'nı Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı'na Yansıttıklarını Belirterek Diyarbakır Kent Konseyi'nin Çalışmalarının Takdirle İzlendiğini Söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kent Konseyi'nin Muhtasar Program ve Eylem Planı'nı Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı'na yansıttıklarını belirterek Diyarbakır Kent Konseyi'nin çalışmalarının takdirle izlendiğini söyledi.

'Yerel Gündem 21 Kent Konseyi' 11. olağan toplantısı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Divan Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı toplantıya Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, ilk kademe Belediye Başkanları ve Kent Konseyi'ni oluşturan kurum ve kuruluşlardan yetkililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Baydemir, "Kent Konseyimizin, yani sizlerin emeği kentimizin de üyesi olduğu Dünya Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı tarafından sürekli takip edilerek takdir ediliyor" dedi.

Konseyin ciddi bir emek ve çabayla hazırladığı Muhtasar Program ve Eylem Planı'nı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı'na yansıttıklarını söyleyen Baydemir, "Bu bizim yol haritamızı oluşturdu. 185 alt başlığından 167 alt başlığı mevcut planımıza aldık. Bunun, konseyin çalışmalarının ne kadar önemsendiğini göstermesi açısından önemli olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kentte büyük ölçekli tarihi projeler uygulandığını hatırlatan Başkan Baydemir, Mayıs ve Haziran aylarında açılışını gerçekleştirecekleri Sümerpark Projesi'nin bu projelerden biri olduğunu ifade etti. Baydemir "Önümüzdeki yıl başta Kent Konseyi olmak üzere tüm halkımızla bu alanı bir kent okuluna ve uygulama sahasına çevireceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise kentin Türkiye'nin ''En sorunlu kenti'' olmadığını, ancak toplamda bakıldığında ülkenin rahat kentlerinden biri olmadığına işaret etti. Demirtaş, "Bu kentteki sorunlarla mücadele şekli şunu ortaya koymuştur. Bu ağır sorunlar kentin kaderi değildir. El ele vererek bunu aşacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Diyarbakır'ın büyük bir hazinenin içerisinde derin bir yoksulluğu yaşadığına dikkati çeken Demirtaş şunları söyledi:

"Birinci hazine tarihi ve kültürüdür. İkincisi ise insan profilidir. Bu iki değeri buluşturabildiğimiz oranda kentimiz dünyada hak ettiği yeri bulacaktır." Toplantıda açılış konuşmalarının ardından Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Necati Pirinççioğlu tarafından alt meclisler ve ana çalışma gruplarının raporları okundu.

(ME-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title