Haberler

Yerel Gündem 21'den Velilere Yönelik Kuşak Çatışması Toplantısı

Denizli Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, İlköğretim Okullarında Velilere Yönelik Eğitim Toplantıları Düzenliyor.

Denizli Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, ilköğretim okullarında velilere yönelik eğitim toplantıları düzenliyor.

Aile içinde veli ve çocuklar arasındaki kuşak çatışmasını konu alan eğitim toplantısının ilki, Ressam İbrahim Çallı İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti. Toplantıya, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Eğitim Grubu Sözcüsü Gülten Yaren ve öğrenci velileri katıldı.

Toplantıda, Rehberlik ve Psikoloji Eğitmeni Gülfizar Akarsu tarafından, annelerin çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Son yıllarda dünyada baş döndürücü yenilik ve gelişme yaşandığını ifade eden Akarsu, "Kuşak çatışması her çağda var olan bir olgudur. Ancak son dönemlerde söz konusu gelişme ve yenilikler kuşak çatışmasını da artırmaktadır. Ergenlik çağındaki bir öğrenciye ailesinin yapabileceği en büyük yardım, onu anlamak, sorunları konusunda, yanında olduğunu hissettirebilmektir. Ancak, bu dönemde anne-baba ile öğrenci arasındaki ilişkiler çoğu zaman olumsuz olabilmektedir. Anne-babaların sık sık 'Oğlum çok değişti, eskiden hiç böyle yapmazdı', 'Kızım hiç sözümü dinlemiyor, her zaman dediklerimin tersini yapıyor' gibi yakınmalar artmaktadır. Bu gibi yakınmalar ergenler tarafından da dile getirilmektedir. Problemin çözümü ise ebeveyn ile öğrenci arasında etkili ve sağlıklı iletişim kurulmasından geçmektedir" dedi.

Akarsu, gençlerin sağlıklı gelişmesi için, onlarla sürekli iletişim halinde olmak, özelliklerini bilmek, kişiliklerine saygı göstermek gerektiğini, aksi halde gençler ile erişkinler arasında çatışmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

(SK-AV-Y)

22.11.2007 16:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title