Haberler

Yer Çekimine Meydan Okudular

Güncelleme:

Breakdansın en iyileri bu haftasonu İzmir'de gerçekleşen Red Bull BC One'da buluştu. Finali İsviçre'de gerçekleşecek yarışmanın Türkiye ayağını b-boy Jester Khan kazandı.

Genç b-boy'lar için atölyelerin de düzenlendiği etkinlikte jüriyi Red Bull All Star takımında yer alan Brezilyalı b-boy Pelezinho, Fransa'nın en iyi dans gruplarından birinde yer alan b-boy Mounir ve daha önce Türkiye şampiyonu olan G|HT oluşturdu.

Dünyanın en prestijli breakdans yarışması Red Bull BC One'nın Türkiye ayağı 17-18 Mart 2018 tarihlerinde İzmir'de gerçekleşti. Dört yıldır yenilmezliğini koruyan yetenekli b-boy Jester Khan, beşinci kez katıldığı BC One'da da birinci olmayı başardı. 92 b-boy ve üç b-girl'ün ön elemlere katıldığı Red Bull BC One Türkiye Cyper'da genç breakdansçıların katıldığı atölyeler, mini konserler ve DJ performansları da yer aldı.

Yarışmanın jüri ekibindeyse, Red Bull BC One All Star'larından b-boy Pelezinho, Red Bull BC One dünya şampiyonu b-boy Mounir ve geçmiş yıllarda Red Bull BC One Türkiye birinciliğini kazanan G|HT vardı.

Cumartesi günü Bornova Originn'de düzenlenen ön elemelerinin ardından 16 b-boy finale kaldı. Pazar günü Container Hall'da büyük final için karşı karşıya gelen b-boy'lar arasından son ikiye kalan b-boy Muzzy ve b-boy Jester Khan'ın kapışması nefesleri kesti ve kapışmanın sonunda Jester Khan zirveyi yine kimseye bırakmadı.

ANNESİNİN İZLEDİĞİ İLK MÜSABAKASI

Red Bull BC One Türkiye Cypher'ından zaferle ayrılan Jester Khan'ı destekleyenler arasında annesi de vardı. Annesinin verdiği motivasyonla rakiplerini geçen Jester Khan başarısını, sıkı çalışmasına bağladı. Jester Khan, "Beni neyin farklı kıldığını tam olarak bilmiyorum ama yaptığım şeyi gönülden yaptığımı söyleyebilirim. İnanarak yapıyorum ve gerçekten sıkı çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

DÜNYA FİNALİNDE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Türkiye'den zaferle çıkan Jester için şimdi sırada dünya finali var. 29 Eylül'de İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleşecek finallerde Türkiye'yi temsil edecek b-boy Jester şimdiden kazanmak için çalışmaya başladı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Türkiye İsviçre İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title