Haberler

Yer Altı Çarşısı Esnafı Soğuktan Şikayetçi

Erzurum'daki Yer Altı Çarşılarındaki İşyeri Sayısının Soğuklar Sebebiyle 120'den 15'e Düştüğü Bildirildi.

Erzurum’daki yer altı çarşılarındaki işyeri sayısının soğuklar sebebiyle 120’den 15’e düştüğü bildirildi.

Erzurum Gürcükapı ve Mahallebaşı´ndaki yeraltı çarşılarında işyeri bulunan vatandaşlar, hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 32 dereceye ulaştığını, ancak işyerlerinde ısıtma sisteminin olmaması kendilerini etkilediğini söylediler.

Soğuktan dolayı meyve ve sebzelerinin donduğunu belirten Erzurum Seyyar ve Pazarcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, “Soğuklar yüzünden önceden 120 olan esnaf sayımız önlem alınmadığı için 15´e kadar düştü. Yer altı çarşısında ısıtma sistemi yok. Biz esnaf olarak Yakutiye Belediyesi´ne başvurduk. Orada da gerekeni yapacağız dediler fakat hala bir şey yapmadılar. 100´e yakın esnaf arkadaşımızın sebze haline 5-6 milyar borcu var.” dedi.

Valiliğe yer altı çarşılarına ısıtma sistemi döşenmesi konusunda üç kez dilekçe verdiklerini kaydeden Aktepe şöyle konuştu, “Valiliğe üç defa dilekçeyle başvurduk ama dilekçelerimize hiçbir yanıt vermediler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de orayla biz ilgilenmiyoruz diye cevap verdi.” şeklinde konuştu.

(MB-İRT-Y)

11.02.2008 17:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title