Haberler

Yenişehir'de Roman Gecesi

Yenişehir'de Roman gecesiBURSA - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde düzenlenen Roman gecesinde renkli görüntüler yaşandı.

Yenişehir'de Roman gecesi

BURSA - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde düzenlenen Roman gecesinde renkli görüntüler yaşandı.

Yenişehir Belediyesi ve Romanlar Derneği'nin ortaklaşa tertiplediği Roman gecesi ilgi gördü.

Saat Kule Meydanı'nda gerçekleştirilen gecede konuşan Romanlar Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Altınsoy, Uluslararası Roman Kongresinin ilk defa toplandığı 8 Nisan 1971 tarihinin 1990 yılında Dünya Romanlar Günü olarak ilan edildiğini belirterek, "Roman vatandaşlarımızın meselelerine dikkat çekmek maksadıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve kamuoyunda 'Roman açılımı' diye bilinen iyileştirme politikaları her yıl ülkemizde de kutlanmaya devam edilmektedir. Değişik faaliyetlerle 6 yıldan bu yana kutlanan Romanlar Günü Türk toplumunun asil unsuru olan Romanların geleneksel kültürlerini yaşatma ve tanıtmanın yanı sıra aynı zamanda Roman vatandaşlarımızın sıkıntısını dile getirmeye ve seslerini duyurmaya çalıştıkları gün olmuştur" dedi.

Romanlar Derneği'nin Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik'i plaket vermesinin ardından sahneye çıkan İzmirli Erco binlerce Roman vatandaşı coşturdu. Ardından Roman'ların Tarkan'ı olarak bilinen Kobra Murat sahne aldı. Kobra Murat Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Başkan Süleyman Çelik'i de sahneye davet edip oynattı. Geceye yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Yenişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title