Haberler

Yenimahalle ve Anadolu Osb'den İstihdam İş Birliği

Yenimahalle Belediyesi ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), hızla artan işsizlik oranlarının önüne geçmek ve nitelikli iş gücünü arttırmak amacıyla elini taşın altına koyuyor.

Yenimahalle Belediyesi ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), hızla artan işsizlik oranlarının önüne geçmek ve nitelikli iş gücünü arttırmak amacıyla elini taşın altına koyuyor.

Yenimahalle Belediyesi ve Anadolu OSB arasında yapılan iş birliğiyle Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları bünyesinde sanayi bölgesindeki ihtiyaç doğrultusunda belli branşlarda kurslar açılacak. Bu kurslarda teorik ve pratik eğitimlerle donatılacak olan kursiyerlerden başarılı olanların işi de hazır olacak. Anadolu OSB'deki fabrikalarda istihdam edilecek kursiyerler, fabrikaların nitelikli iş gücü açığına da derman olacak. Belediyeyi ziyaret eden Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve yönetim kurulu üyeleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Erhan Aras ve belediye bürokratlarıyla bir araya gelerek projenin detaylarını konuştu. Türkiye'nin üretmeden büyüyemeyeceğini ifade eden Yaşar, "Önce biz elimizi taşın altına koyalım. Güzel bir proje başlatalım, bu model bütün belediyelere örnek olsun. Türkiye'nin çıkış noktası üretim. Üretmeyen Türkiye, geleceğe sağlam adımlarla ilerleyemez. Bu proje, yerel yönetimlerin de üretime desteğinin bir göstergesi olur" dedi.

İş garantili branşlar

Belediyenin YENİMEK çatısı altında 144 öğretmenle, 14 noktada 100 branşta eğitim verdiğini hatırlatan Yaşar, "Bu kursları açmamızdaki birinci gayemiz insanlarımıza bir meslek edindirmek. Bu nedenle kurslarımızın yüzde 80'i meslek edindirme, yüzde 20'si ise hobi kursudur. Şimdi de sanayi bölgelerinin taleplerini göz önüne alarak belli branşlarda eğitimler vererek sanayi sektörüne nitelikli iş gücü kazandıracağız. Bu kursu başarıyla bitirenlerin işi de hazır olacak. Bu kursa katılanların daha azimli olmasını sağlayacak" diye konuştu.

Türkiye'de oldukça yüksek bir işsiz nüfus olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ise, buna karşın sanayicilerin personel bulmakta zorlandığını söyledi. Tuncay, "İşletme demek üretim demek, üretim demek ise istihdam demektir. Türkiye'nin örnek firmaları bölgemizde yatırımlarını yapıyor ancak gelinen noktada fabrikalarımızda çalışacak nitelikli insan gücü bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu nedenle Yenimahalle Belediyesi ile bu çerçevede yapacağımız bir iş birliğinden memnuniyet duyarız. Belediye tarafından bölgemiz işletmelerinin ihtiyacı olan mesleklerde yetiştirilecek kişiler, eğitimin sonunda fabrikalarımızda çalışmaya başlayabilir. Ülkemizde genç işsiz oranı yüzde 24'e yükseldi. Yenimahalle de ülkemizin bir parçası. Dolayısıyla bu çerçevede yapılacak bir iş birliği hem üreticilere hem vatandaşlara katkı sağlayacaktır. En önemlisi bu proje ülkemize katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Proje ilk etapta 100 kişiyle start alacak

İş birliği kapsamında sanayi sektörünün de talepleri göz ününe alınarak Yenimahalle Belediyesi çatısı altında 3 veya 4 branşta kurs açılacak. 6 ay ila bir yıl arasında eğitime tabi tutulacak kursiyerler, gerekli olması halinde fabrikalarda da uygulamalı eğitim alacak. İlk etapta 100 kişiyle başlayacak projede, eğitimler Eylül ayında start alacak. Projenin detayları Anadolu OSB'nin 8'inci Geleneksel Kahvaltılı Katılımcı Buluşması'nda da masaya yatırıldı. Başkan Tuncay'ın ev sahipliğinde Anadolu OSB yönetim binasında gerçekleşen kahvaltıya Başkan Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, eski Milletvekili Emine Ülker Tarhan, yönetim kurulu üyeleri ve Anadolu OSB'den burs alan öğrenciler katıldı.

İstihdam iş birliği hakkında hakkında katılımcıların bilgilendirildiği kahvaltı sonunda Tuncay, Başkan Yaşar'a gelincik tablosu hediye etti. Daha sonra sahneye çıkan burslu öğrenciler ise "Gençliğin Atatürk'e Cevabı" adlı metni okuyarak, Cumhuriyete sahip çıkacaklarına dair yemin etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title