Haberler

Yenimahalle'de Muharrem Orucu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem ayı dolayısıyla oruç tutan vatandaşlarla Yenimahalle Belediyesi İlkadım Düğün Salonu Salonu’nda oruç açtı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem ayı dolayısıyla oruç tutan vatandaşlarla Yenimahalle Belediyesi İlkadım Düğün Salonu Salonu'nda oruç açtı.

Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 2 bin vatandaş katılırken, vatandaşlara CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Gülsün Bilgehan, Nihat Yeşil, Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Hüseyin Boran, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, CHP milletvekili adayları, meclis üyeleri, Alevi dernekleri, CHP İl Yönetimi, ilçe yönetimi, Gençlik Kolları ve muhtarlar da eşlik etti.

Oruçlar açıldıktan sonra bir konuşma yapan Başkan Yaşar, "Pek çok peygambere kurtuluş ve mucize ayı olan Muharrem, İslam peygamberinin torunlarına kan ve zulüm olmuştur. Muharrem ayının onuncu günü Kerbela'da, ehlibeyte zulmedilir. İmam Hüseyin ve ehlibeyte mensup 72 can şehit edilir. Peygamberimizin emanetleri, iktidar hırsına kurban edilir. Kan dökme, zulüm ve katliam insanlık tarihi kadar eskidir. Tarihin her döneminde ve yeryüzünün belki de her bölgesinde Kerbelalar yaşanmıştır ve yaşanmaktadır. Ancak Kerbela'yı Kerbela kılan yalnızca orada yaşanan dram değil, aynı zamanda bu dramı yaşayan başkahramanın sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin olmasıdır" dedi.

"BUGÜN DE MAZLUMLARA ZULMEDEN YEZİTLER VAR"

Ülkede artan terör olaylarına da değinen Yaşar, "Allah resulünün ehlibeytinin Kerbela'da acımasızca katledilmesi Müslümanların kalbine acı olarak çöreklenmiştir. Matemimiz sadece şehitler şahı İmam Hüseyin ve ehlibeytin katli ile ilgili de değildir. Matemimiz, zalime, zulme karşı bir duruş, mazlumun yanında olmak, zalimlere karşı ehlibeyt gibi dik durmak anlamına gelir.Bugün de ülkemizde veya dünyanın çeşitli yerlerinde mazlumlar var, mazlumlara zulmeden zalimler, Yezitler var" dedi.

"KOŞULLAR DEĞİŞİYOR AMA MAZLUMLAR VE ZALİMLER DEĞİŞMİYOR"

"Koşullar değişse de mazlumlar ve zalimler değişmiyor" diyen Başkan Yaşar, "Bugünlerde her zamankinden çok birbirimizi sevmeye, hoş görmeye, kucaklamaya ihtiyacımız var. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşunu Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile birlikte başarmış bir milletiz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit haklara sahip yurttaşlarıyız.Üst üste acılar yaşadığımız bu ayda Allah'ın tuttuğunuz oruç ve matemlerinizi, yaptığınız tüm ibadetlerinizi kabul etmesini diliyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Hüseyin Bin Ali Fethi Yaşar İlkadım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title