Haberler

Yenimahalle'de Milli Duygular Sanatla Harmanlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Türk Musikisinin üstadı ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca ve eşi Ayten Yavaşca’yı ağırladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Türk Musikisinin üstadı ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca ve eşi Ayten Yavaşca'yı ağırladı.

Yenimahallelilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Yavaşca'yı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eski Ankara Valisi Saffet Arıkan Bedük, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, eski milletvekilleri, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve belediye meclis üyeleri de yalnız bırakmadı.

90 yaşındaki dev çınardan büyüleyen performans

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan konserde, alkışlar eşliğinde sahneye çıkan 90 yaşındaki Alaeddin Yavaşca ve eşi Ayten Yavaşca ilk olarak katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutladı. Daha sonra eşi ile birlikte sahneye çıkan Yavaşca, Şef Erdoğan Tozoğlu eşliğinde bestelerini seslendiren Yıldız Teknik Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu'nu dinledi. Bir yandan koroya eşlik eden ikili, bir yandan da vatandaşlara okunan eserlerin hikayelerini esprili bir dilde anlattı. Hikayeler sırasında ikilinin birbirleriyle olan tatlı atışmaları da gözlerden kaçmadı. Tarih kokan tatlı atışmalar vatandaşı kahkahaya boğarken, ikili alkış yağmuruna tutuldu.

"Güzel ülkemize, cumhuriyetimize sahip çıkacağız"

Gecede Yavaşca'yı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yaşar, "Bugün burada, Cumhuriyetimizin 93'üncü yılını kutladığımız bu özel günde, meşkin son temsilcisi, bestelerin efendisi, tıp doktoru Yavaşca'yı ağırlamaktan onur duyuyorum "dedi.

Konukların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Yaşar, "Biz bu devleti zor kurduk, saltanatı, padişahlığı, diktatörlüğü 1923'de tarihe gömdük. Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetini ise çok sevdik, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı sevdik, bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Güzel ülkemize, cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bizim cumhuriyetimiz milletin iradesini millet kendi tayin edecektir diyen Atatürk'ün cumhuriyetidir. Cumhuriyetimize atalarımız sahip çıktı. Bizler de sahip çıkıyoruz. Torunlarımız da sahip çıkacak" diye konuştu.

Konser sonunda Yavaşca'ya ve Şef Tozoğlu'na Başkan Yaşar tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkürlerini sunan Yavaşca ve Tozoğlu kapanışı 10'uncu Yıl Marşı ile yaptı. Koroya eşlik eden yüzlerce vatandaş ayakta marşı seslendirerek, salonu inletti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title