Haberler

Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, gündemi değerlendirdi Açıklaması

Güncelleme:

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Kafkaslar'daki istikrarın sağlanmasının ancak Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları terk etmesi ile mümkün olacağını söyledi.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarında 13. günün geride kaldığını, bugün iki ülke dışişleri bakanının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Moskova'da bir araya geleceğini belirtti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarda bir ateşkes ya da ara vermenin Ermenistan'a zaman kazandıracağını ifade eden Yılmaz, "Bugün Moskova'daki görüşmelerden bir ateşkes çıkarsa Azerbaycan durdurulmuş olacak ve bu Ermenistan'ın kazancı anlamına gelecek." dedi.

Bölgeye herhangi bir barış gücünün de sokulmaması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, bu tür senaryoların hayata geçirilmesi halinde Azerbaycan'ın elinin zayıflayacağını söyledi. Yılmaz, Karabağ ve civarındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılması noktasında ateşkese razı olunmaması gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan'ın 13 günde önemli stratejik noktaları ele geçirdiğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların devam etmesi, hızlandırılması önem taşıyor. Ermenistan'ın amacı Azerbaycan'ı işgal altındaki Karabağ'a değil, uluslararası tanınmış topraklara çekmek. Her halükarda Ermenistan'ın amacı kendi topraklarında Azerbaycan'ı bir savaşa sürüklemek ve böylece Rusya'nın desteğini almak. Türkiye bu konuda Azerbaycan'ı uyarmalı. Rusya'nın bir ara bölge oluşturma önerisini de Azerbaycan'ın reddetmesi gerekiyor. Ermenistan için bu savaş bir avantaja dönüştürülebilir. Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğinin artarak devam etmesi önemlidir. Bölgedeki kirli savaşa her ülke karışırken Türkiye'nin kardeşi Azerbaycan'a yardım etmesini sorun edenler dönüp aynaya bakması lazım. Kafkaslar'daki istikrarın sağlanması ancak Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları terk etmesi ile mümkün olacaktır."

Öztürk Yılmaz, Ermenistan'ın, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen enerji nakil hatlarının geçtiği Tovuz bölgesine saldırı hazırlığında olduğuna dair istihbari bilgiler aldıklarını öne sürerek, Azerbaycan ordusunun o bölgede teyakkuz halinde olmasının önemine işaret etti.

"Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge acilen ilan edilmelidir."

Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de büyük bir fiyasko yaşadığını ileri sürdü.

Yunanistan ile istikşafi görüşmelerin ya da Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın taraf edilmesinin başarısızlık olduğunu savunan Yılmaz, Yunanistan'ın Navtex ilan ettiğini anımsattı. Yılmaz, "Hükümet orada münhasır ekonomik bölgeyi ilen etseydi bunlar olmayacaktı. Olsaydı da Yunanistan orada işgalci pozisyonuna sokulacaktı ve o bölgenin bize ait olduğunu tescillemiş olacaktık. Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge acilen ilan edilmelidir. Orada Yunanistan'ın yapacağı her türlü faaliyet yasa dışı ilan edilmelidir. Gerekirse orada kuvvet kullanılmalıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Yenilik Partisi Öztürk Yılmaz Azerbaycan Ermenistan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title