Haberler

Yenilenebilir Enerji' Seminerinde Akdeniz Foku Eylemi

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) düzenlediği 'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları' konulu seminere, çevrecilerin Akdeniz foku eylemi damgasını vurdu.

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) düzenlediği 'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları' konulu seminere, çevrecilerin Akdeniz foku eylemi damgasını vurdu. Yıldırım Enerji Holding'in CEO'su ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Tamer Turna, Filiz Kirazlıdere Kömürlü Termik Santrali'nin bölgede bulunduğu ileri sürülen Akdeniz foklarının yaşamını tehdit edeceği gerekçesiyle çevrecilerin protestosuna maruz kaldı.

ÇOMÜ tarafından düzenlenen 'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları' başlıklı seminer, bugün Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu'nda akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. ÇOMÜ Enerji Kaynakları ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sermet Koyuncu, 'Enerji Tasarrufu için Organik Elektronik Cihazlar' başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında Yıldırım Enerji Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tamer Turna, 'YEK'lerin Sistem Entegrasyonuna Yönelik Analiz ve Çözüm Önerileri' adlı sunumunu yapmaya hazırlanırken, sürpriz bir eylemle karşılaştı. Toplantıyı izleyen İDA Dayanışma Derneği Başkanı Dr. İlhan Pirinçciler ve dernek üyeleri, oturdukları yerden ayağa kalkıp, ellerinde Akdeniz foklarının fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

AKDENİZ FOKLARI TEHDİT ALTINDA İDDİASI

Yıldırım Enerji Holding tarafından Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi'nde kurulacak olan Filiz Kirazlıdere Termik Santrali'nin bölgedeki varlıkları görüntülenerek tespit edildiğini ileri sürdükleri Akdeniz foklarının yaşamlarını tehdit edeceğini belirten İlhan Pirinçciler şunları söyledi:

"Bu Akdeniz fokları orada gözlemlenmiş, videoları var. Mağara kayıtları var. İki yıl önce yine üniversitemizin foklarla ilgili bir çalıştayı var. Şimdi ben yenilenebilir enerji konusunda böylesine önemli bir toplantının düzenlenmesine katkıda bulunan ilgili şirketin yetkililerinin affına sığınarak, kendilerine Akdeniz foku sevmeyen kişiler mi diyeceğim. ya da kömür sever bir şirket mi? İnsanoğlu dünyaya hükmederse, bilimli, bilgisiyle, aklıyla hükmederse ne arılar kalacak, ne kuşlar, ne de Akdeniz fokları."

'BİZ FOKUN DÜŞMANI DEĞİLİZ'

Ardından Yıldırım Enerji Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Tamer Turna kürsüye gelerek 'YEK'lerin Sistem Entegrasyonuna Yönelik Analiz ve Çözüm Önerileri' adlı sunumunda konu hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Sonra çevrecilerin kaygılarıyla ilgili yaptığı konuşmada Turna, "Bu bizimde çok önemsediğimiz bir konu. Fok var ya da yok. Biz fokun düşmanı değiliz. Biz sırf bunu siz ifade ettiğiniz için iskelemizi 600 metre kaydırdık. Maliyetlerimizi arttırdık. Hani hiç olmazsa sizin gönlünüz ferah olsun diye. Ancak bilimsel anlamda fokların olmadığı şeklinde raporlar var. Bizi bu konuda mahkemeye de verdiniz. Hem davayı kazandık. Hem temyiz aşamasını kazandık. Eğer San Francisco orada insanlar ve foklar problemsiz bir arada yaşıyorlar. Ama bu bir seçenektir. Kuvvet ve muhtemel günün birinde bir fok olursa biz onlarla orada birlikte balık tutuyor olacağız. Bizim oraya kuracağımız santral Paris İklim Zirvesindeki kriterleri açısından sürdürülebilir" diye konuştu.

'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları' başlıklı seminer, soru cevapları eşliğinde gerçekleştirilen yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Teknolojilerine Gerçekçi Bakış Paneli ile son buldu.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onsekiz Mart Üniversitesi Binali Yıldırım Çanakkale Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title