Haberler

Yenilen Yüzü İle Cumhuriyet Meydanı On Binleri Ağırladı

Güncelleme:

Belediye Hizmet Binası ile bütünleşmiş bir şekilde hayata geçirilen meydan projesi kapsamında 82 araçlık yer altına kapalı otopark da yapıldı. Otopark aynı zamanda gerektiğinde yer altı çarşısı ve sığınak olarak kullanılabilecek özelliklere sahip. Meydan düzenlemesinde ise şehrin simgesi haline gelen dev bir Yağcıbedir Motifi yer alıyor. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk, Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncı'nın yer aldığı doğal Marmara Mermerinden heykel traş tarafından oyma anıt heykeli de Cumhuriyet Meydanında yer alıyor. Ayrıca Belediye binasın ön yüzünde bulunan ışıklı Atatürk silüeti de meydana ayrı bir görsellik katıyor. Oturma grupları ile buluşma noktası haline gelen Cumhuriyet Meydanı engelsiz vatandaşlar içinde hiçbir engel barındırmıyor. Önceleri meydan da zorluk çeken engelli vatandaşlar rahat bir şekilde meydanda toplanabiliyor, Belediye Binasının en üst katına kadar kimseye ihtiyaç duymadan çıkabiliyorlar.

Festivalden, Bayrama Bir Çok Organizasyona ev Sahipliği Gerçekleştiriyor

Her yıl geleneksel olarak yapılan Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri de Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Standlar kuruldu, gösteriler yapıldı, konserler verildi. Vatandaşlar festival süresince Cumhuriyet Meydanının fonksiyonu daha net görülmüş oldu. Aynı zamanda resmi kutlamalar, organizasyonlar, bağış kampanyaları da bu meydan da gerçekleştiriliyor.

Geniş çapta düşünülen meydan projesi kapsamında öncelikli olarak Cumhuriyet meydanı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Postane caddesine kadar uzanılan alanda da kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Bu alanda yeni düzenleme ve yeşil alanları ile birlikte Cumhuriyet meydanına dahil edilecek. Mevcut proje Balıkesir de de tek olma özelliğini taşıyor. Projenin tam anlamı ile bitmesi ile birlikte ilçe sakinlerinin ve ziyaretçilerin geldiğinde hoş vakit geçirebileceği bir alan halini alacak.

Çınar Altı Çay Bahçesi İle Cumhuriyet Meydanı Yeni Bir İvme Yakalayacak

İlçenin kilit noktasında bulunan Cumhuriyet Meydanında yer alan eski çay bahçesi geçtiğimiz günler de yıkılmış yerine ise daha modern bir tesisin yapımına başlanmıştı. Çınar altı çay bahçesi adını alacak ve Sındırgı Belediyesi tarafından işletilecek tesis Sosyal bir alan olarak vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşlar açık ve kapalı alanda çay keyfinin yanında yöreye ait lezzetleri de bu tesis te bulabilecek. Tesisin kısa bir süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Meydan projesinin özellikle esnaflar için büyük avantaj sağladığını belirten başkan Yavaş " Modern kentlerin bir buluşma meydanı olması gerekir. Sındırgı'mızda kültürel seviyesi yüksek bir çok aktiveye ev sahipliği yapan bir ilçe. Bu kapsamda büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içerisinde Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmalarını başlattık. Projenin ilk etabını tamamladık ve bu meydan bir yıl gibi kısa bir sürede yüzbinleri ağırladı. Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerimizi burada gerçekleştirdik. Konserlerimiz, resmi törenlerimiz bu alanda gerçekleştiriliyor. Özellikle bu durumun esnaflarımıza büyük katkısı oldu ve oluyor. Önceleri konserlerimiz stadyumda oluyordu. Ancak dev konserlerimizi bile bu alanda yaptık. Hem vatandaşlarımız rahat etti. Hem esnafımızın yüzü güldü. Meydan projemiz tam anlamıyla bittiğinde ilçemizin çehresi tamamen değişecek. Yeşil alanları, oturma grupları, farklı objelerin yerleştirilmesi ile daha güzel bir hal alacak. Vatandaşlarımızın kullanım rahatlığına göre küçük dokunuşlar da gerçekleştiriyor. Meydan projesi özellikle engelli vatandaşlarımızın da yüzünü güldürdü. Engelsiz bir meydan onlar içinde buluşma alanı oldu. Tek gayemiz turizm ile gelişen ilçemizde güzel alanları çoğaltmak. Meydan projelerimizin ilk temelini 2006 yılında yaptığımız Şerif Paşa Meydanı ile atmıştık. Bölge hem atıl bir durumdan kurtuldu. Hem de özellikle Ramazan aylarında olmak üzere birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yaparak ilçeye canlılık kazandırdı. Tabi bizlerin yaptığı projelere esnaflarımız da dükkânlarını yenileyerek destek veriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Birlikte daha güzel bir Sındırgı'yı inşa etmeye devam edeceğiz." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title