Haberler

Yenifakılı Meslek Yüksek Okuluna Kavuşuyor

Yozgat'ın Yenifakılı İlçesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yozgat'ın Yenifakılı İlçesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bozok Üniveristesine bağlı olarak yapılacak olan Yenifakılı Meslek Yüksek Okulu temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, bir hafta önce Çayıralan'da bir meslek yüksek okulu temeli attıklarını, bu hafta da Yenifakılı'da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu temelinin atıldığını belirterek, "Üniversitemiz gelişiyor ve büyüyor. Bu gelişmeye bağlı olarak ilçelerimize de birer meslek yüksek okulu yapıyoruz. Ünivresitemizin gelişmesinde ve bu okullarımızın yapılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, yapılan meslek yüksek okulunun Yenifakılı ve Yozgat'a hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yozgat Valisi Necati Şentürk'te yaptığı konuşmada Yenifakılı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun yapılmasında katkı sağlayan işadamlarına teşekkür etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin işsizlikteki problemi işsizlik değil, mesleksizliktir. Meslek sorunu çözemediğimiz işçin sıkıntılar yaşıyoruz. Başbakanımızın talimatıyla günde 20 lira vererek, 25 günde 500 lira ücret veriyoruz, gel bir meslek öğren meslek sahibi ol diyoruz. Artık dünyada iş bulmak ben her işi yaparım demekle olmuyor. Meslek sahibi olacaksın, bir işi doğru yapacaksın, her işi yapan değil, bir işi doğru yapan, bir işi doğru yapana ihtiyacımız var. İşte bu okullar bunun için kuruluyor. İnşallah buradan yetişecek olan gençlerimiz bütün vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmetleri sunacaktır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yapılan yüksek okulda çok kişinin katkısı ve devlet millet ele ele olarak önemli bir hizmetin yolunu açtıklarını belirterek, "Yenifakılı Meslek Yüksek Okulunun yanında olduğumuzu, bu güzel hizmetin

devamını tamamlanmasını takip ettiğimizi göstermek adına hem de bu işe emek veren arkadaşlarımızla birlikte olmak adına buradayız. Başta dernek başkanı Mustafa Karacabey olmak üzere bu işe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Bozdağ Faruk Çelik Yenifakılı Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title