Haberler

Yeniden Terörist Oluyorlar

ABD'nin Afganistan Operasyonundan Sonra Tutuklayarak Guantanamo Üssüne Götürdüğü Terör Zanlılarının Serbest Bırakıldıktan Sonra Yeniden Terörist Oldukları İddia Edildi.

ABD'nin Afganistan operasyonundan sonra tutuklayarak Guantanamo üssüne götürdüğü terör zanlılarının serbest bırakıldıktan sonra yeniden terörist oldukları iddia edildi.

OBAMA'YA GİTMO PROTESTOSU

ABD Savunma Bakanlığı Guantanamo'daki üssünde tuttuğu terör zanlılarından serbest bırakılan bazılarının ABD ve müttefiklerine yönelik terör faaliyetleri içerisinde olduğunu tespit  ettiklerini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Geoff Morrell, Aralık ayında 18 eski tutuklunun aktif olarak terör faaliyetlerinin içinde olduğunun tespit edildiğini, 43'ünün şüpheli faaliyetler içerisinde olduğuna inanıldığını belirtti.

OBAMA GİTMO'YU KAPATACAK

  

ABD'nin seçilen başkanı Barack Obama'nın 20 Ocak'ta görevi şu andaki ABD Başkanı George Bush'tan devraltıktan sonraki hafta içinde Guantanamo Körfezi'ndeki hapishanenin kapatılması emrini vereceği belirtiliyor.

TERÖR ZANLISI İŞKENCE GÖRDÜ

Washington Post gazetesi de, ABD'de 11 Eylül 2001'de düzenlenen saldırıların zanlılarından olan bir Suudi Arabistan vatandaşının işkence gördüğünü yazdı.

Gazetede, Bush yönetiminin Guantanamo'da tutulanların yargılanıp yargılanmaması konusunda karar veren görevlisi Susan Crawford'a dayandırılan  haberde, Crawford'un söz konusu zanlının işkence gördüğü için yargılanamayacağını söylediği belirtildi.

250 TERÖR ZANLISI BULUNUYOR

Guantanamo'da şu anda 250 civarında terör zanlısının olduğu tahmin  ediliyor. 2002 yılından bu yana yaklaşık 520 tutuklu ise serbest bırakıldı ya da başka hapishanelere gönderildi. Washington, bir süre önce elli tutukluyu daha serbest bırakma kararı aldı.

DÜNYADAN KISA KISA...

MÜSLÜMANLARLA EVLİLİK KONUSUNDA UYARI

Portekiz'deki Katolik Kilisesi'nin başındaki kardinal, Portekizli kadınlara Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünmeleri tavsiyesinde bulundu. Kardinal Jose Policarpo, Hristiyanların İslam hakkında daha fazla şey öğrenmeleri ve Müslümanlara saygı göstermeleri gerektiğini söyledi, ancak ardından, Müslüman bir erkekle evlenmenin, Hristiyan kadınların İslamiyetin kurallarına tabi olmasını gerektireceği için "bir sürü problemi beraberinde getireceğini" öne sürdü.

AHMEDİNEJAD'A MEKTUPLAR BELGESELİ

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a "halkın ilgi ve sevgisini anlatmak" amacıyla çekilen "Ahmedinejad'a mektuplar" adlı belgesel, 59. Uluslararası Berlin Film Festivalinde gösterime girecek. Çek yönetmen Petr Lom, 59. Uluslararası Berlin Film Festivali yetkililerinin, belgeseli izlediklerini ve festivalde gösterilmesini istediklerini söyledi. Belgeselde Cumhurbaşkanı'nın yurt gezilerinde halk tarafından coşkuyla karşılanmasının ve ona gönderilen mektupların anlatıldığını belirten Lom, Ahmedinejad'ın halkla iç içe ve sade yaşamından kesitlerin, belgeselin ana temasını oluşturduğunu kaydetti.

İSRAİL BAYRAĞI GÖZALTISI

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail bayrağını yakmak isteyen parti liderleri gözaltına alındı. İsrail saldırılarını protesto amacıyla Tarih Müzesinde toplanan Erkin Kırgızistan Partisi Başkanı Tursunbay Bakiruulu ile Coomart Hareketi Lideri Nurlan Motuyev ve taraftarları, Gazze'deki savaşın görüntülerini içeren fotoğraf sergisi açtı.

TARİH ÖNCESİNDEN KALMA MAMUT DİŞİ

ABD'nin California eyaleti açıklarındaki Santa Cruz adasında tarih öncesi dönemde yaşayan mamutlara ait olduğu sanılan bütün bir diş bulundu. Yetkililer, California Üniversitesi'nde doktora yapan bir öğrenci tarafından bulunan dişin yakınlarında kaburga ve uyluk kemikleri de bulunduğunu açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title