Haberler

Yeniden İfade Verecekler

Şebnem Schaefer, Eski Sevgilisi Özcan Deniz Hakkında Sarf Ettiği 'Biseksüel' Sözü Nedeniyle Bir Üst Mahkemede Yargılanacak.

ŞEBNEM SCHAEFER, ESKİ SEVGİLİSİ ÖZCAN DENİZ HAKKINDA SARF ETTİĞİ 'BİSEKSÜEL' SÖZÜ NEDENİYLE BİR ÜST MAHKEMEDE YARGILANACAK.

Sulh Ceza Mahkemesi'nin görev alanına girmediği gerekçesiyle bir üst mahkemeye yolladığı dava kapsamında hem ünlü manken, hem de şikayetçi Özcan Deniz yeniden ifade verecek.

İki eski sevgiliyi adliye koridorlarına taşıyan süreç, yaklaşık iki yıl önce başladı. Şarkıcı Özcan Deniz, avukatı aracılığıyla savcılığa başvuruda bulunarak, Jennifer Simone Macide Şebnem Schaefer ve annesi Fatma Lale Schaefer'ın basında yer alan açıklamalarıyla kendisine hakaret ettiğini öne sürdü. Deniz, dilekçesinde eski sevgilisinin 'Çarpık ilişkileri var ve biseksüel', annesinin ise 'Duyduğuma göre Özcan Deniz, 5 milyonluk maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyormuş. Acaba kendisi 5 milyon eder mi' diyerek hakarette bulunduğunu öne sürerek şikayetçi olmuştu.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda anne-kız hakkında 'basın yoluyla hakaret' suçundan 2 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. Davanın önceki gün Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmasına taraflar katılmazken, Şebnem Schaefer ve annesini duruşmada avukatları temsil etti. Mahkeme, söz konusu suçun basın yoluyla işlendiğini ve bunun Sulh Ceza Mahkemesi'nin görev alanına girmediğini belirterek dosyanın bir üst mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Bir üst mahkeme olan Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararını kabul etmesi halinde kamuoyunda biseksüel davası olarak bilinen dava sil baştan başlayacak.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title