Haberler

Yeniden Görülen Cinayet Davasında 2 Müebbet

ANKARA'nın Polatlı ilçesinde 2013 yılında, Ziyaettin Akdeniz'in (71), Azerbaycan uyruklu Bastı Akdeniz (57) tarafından sevgilisi Saadettin Özkaya'ya (60) öldürtülmesiyle ilgili yeniden görülen davada karar çıktı. Yargıtay tarafından usul yönünden daha önce iki kez bozulan davada, Ziyaettin Akdeniz'e aracıyla çarpıp, olaya da kaza görünümü veren Saadettin Özkaya ve Bastı Akdeniz, 5 yıl süren yargılamanın sonunda ömür boyu hapis cezasına çaptırıldı.

Polatlı'da 20 Temmuz 2013'te, evinden çıkıp camiye doğru giden Ziyaettin Akdeniz'e, Şentepe Mahallesi Atasoy Caddesi'nde plakası alınamayan bir araç çarptı. Akdeniz ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bir görgü tanığı olay sırasında aracın hızla geldiğini ve hiç frene basmadan Akdeniz'e çarptığını söyledi. Kazayı şüpheli bulan polis ekipleri ilçedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görgü tanığının tarif ettiği aracı son olarak Atasoy Caddesi'nde beklerken tespit eden polis, araçtaki kişinin hareket etmeden önce telefonla konuştuğunu belirledi. Polisin yaptığı takipte, plakası belirlenen aracın kazadan sonra Eskişehir yönüne gittiği ve aracın Balıkesir'de ikamet eden İsmail Özkaya'ya ait olduğu saptandı.

SÜRÜCÜNÜN KİMLİĞİ ŞÜPHEYİ ARTIRDI

Polisin yaptığı soruşturma neticesinde, İsmail Özkaya'ya ait aracı kaza anında babası Saadettin Özkaya'nın kullandığı belirlendi. Gözaltına alınan Saadettin Özkaya, Polatlı'ya araç satışından dolayı borçlu olduğu kişiye ödeme yapmak için geldiğini, kazanın bir anda olduğunu ve korkuya kapılarak kaçtığını söyledi. Şüpheli borçlu olduğu kişinin, ölen Ziyaettin Akdeniz'le evlenmeden önce birlikte yaşadığı Bastı Akdeniz olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis, kadını da gözaltına aldı.

HTS KAYITLARI CİNAYETİ ÇÖZDÜ

İfadesi alınan Bastı Akdeniz, Saadettin Özkaya ile bir süre birlikte yaşadığını daha sonra Ziyaettin Akdeniz ile evlendiğini söyledi. Şüpheli, ilk eşinden olan oğlunun Özkaya ile kalmaya devam etmesi nedeniyle iletişimlerinin sürdüğünü ve zaman zaman telefonla, zaman zaman da Balıkesir'e giderek görüştüklerini söyledi. Bastı Akdeniz, Özkaya'nın ifadesinin aksine, Polatlı'ya geldiğinden haberi olmadığını ve olay günü telefonla hiç görüşmediklerini söyledi. Her iki şüphelinin HTS kayıtlarını inceleyen polis, olay günü Bastı Akdeniz ve Saadettin Özkaya'nın 8-9 kez telefonla görüştüklerini tespit etti.

SON GÖRÜŞMELERİ OLAYI TASARLADIKLARINI ORTAYA KOYDU

Bastı Akdeniz'in, Saadettin Özkaya'nın karakolda ifade vermesinden hemen sonra yaptıkları telefon görüşmesinde, "Oğluna söyle aracı sana verdiğini söylemesin. Benim oraya gidip geldiğimden bahsetmesinler. Hiç taviz verme" dediği, Özkaya'nın da, "Araba bulunsa da inkar edeceğiz. Olayı Hamza'nın üzerine atacağız" dediği belirlendi.

YARGILAMA 5 YIL SÜRDÜ

Bastı Akdeniz ve Saadettin Özkaya hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan dava 5 yıl sürdü. Her iki sanığa, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen ömür boyu hapis cezası Yargıtay tarafından usul yönünden iki kez bozuldu. Bozmanın ardından dün tekrar görülen davaya, Saadettin Özkaya ve Bastı Akdeniz tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Bastı Akdeniz son sözünde, olayla ilgili bir suçunun olmadığını, eşinin trafik kazası nedeniyle öldüğünü öne sürdü. Eşi ile hiçbir sorunu olmadığını söyleyen Bastı Akdeniz, kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, "Eşimin çocukları, polisle işbirliği yaparak kaza raporunu değiştirdiler. Mirasının ve maaşının bana kalmasını istemiyorlardı. Ben eşimi öldürmek için plan yapmadım" dedi. Saadettin Özkaya ise "Ben hayatım boyunca kimseye zarar vermedim, karıncayı bile incitmedim. 5 senedir vicdan azabı çekiyorum. Tek suçum maktule çarpıp kaçmış olmamdır. Ölen kişi ile bir husumetim yok. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

İKİ SANIĞA DA MÜEBBET HAPİS

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na müdahillik dilekçesi gönderilmediği için kararı usul yönünden bozduğunu, Bakanlığa dilekçe gönderildiğini belirterek, Bastı Akdeniz'e, 'eşini tasarlayarak kasten öldürme' suçundan, Saadettin Özkaya'ya ise 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Takdir indirimine giden mahkeme heyeti, her iki sanığın cezasını ömür boyu hapse çevirdi.

'ARTIK DİYECEĞİNİZ SÖZLERİN BİR HÜKMÜ YOK'

Kararın ardından Bastı Akdeniz, "Başkanım bir şey demek istiyorum" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı ise "Yargılama bitti artık diyeceğiniz sözlerin bir hükmü yok. Her ikinize de müebbet hapis cezası verdik" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Yargıtay Polatlı Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title