Haberler

//// Yeniden ///// Dha Yurt Bülteni-3

(TEKRAR)BATMAN'DA 8 AYLIK İŞ İÇİN BİNLERCE KİŞİ BAŞVURDUBATMAN'da, İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 8 aylık süreyle alınacak olan 380 kişi için açılan kadroya binlerce kişi kayıt yapmak için başvuru yaptı.

(TEKRAR)

BATMAN'DA 8 AYLIK İŞ İÇİN BİNLERCE KİŞİ BAŞVURDU

BATMAN'da, İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 8 aylık süreyle alınacak olan 380 kişi için açılan kadroya binlerce kişi kayıt yapmak için başvuru yaptı. Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 8 ay süreyle çalıştırılacak 380 işçi için kadro açması üzerine binlerce kişi kayıt yapmak için başvuruda bulundu. Geçtiğimiz yıl, İŞKUR'UN kamu kurumlarında 8 ay süreyle çalıştırdığı 3 bin 500 TYP kadrosunun bu yıl 380'e düşmesi, başvurularda izdihama neden olurken, Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Polat, izdihamın önüne geçemediklerini ifade etti. Bu yıl Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumlara tahsis edilen 380 işçinin alınacağını aktaran Polat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdukları halde sayının 380 ile sınırlı tutulduğunu aktardı. Polat, "Kadroların artırılmasını talep ettik ama kabul görülmedi. İleride ne olur bilemeyiz. Erkeklerde 36 yaşından gün almak, kadınlardan ise 19-64 yaş arasındakilerin başvurularını değerlendireceğiz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden yapacağımız araştırmaların ardından kadrolar netlik kazanacak. İlk günde başvurulara yüzlerce kişinin müracaatta bulundu. 10 günlük süre olmasına rağmen kadroları duyan aynı günde müracaat yapmak isteyince izdiham oluştu. Müracaatlar önümüzdeki haftaya kadar devam edecek. 17 Ekim 2016 tarihinde tespit edeceklerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışmaya başlayacak. İŞKUR binası önündeki sokak izdiham nedeniyle zaman zaman trafiğe kapanıyor. Gerek personellerimiz gerek bizler işsizleri uyarıyoruz ama izdihamın önüne geçemiyoruz" diye konuştu.

"BAŞVURULAR KURAYLA BELİRLENSİN"

İŞKUR binası önünde 5 saat sıra beklediğini kaydeden 41 yaşındaki Necat Gülmez, alımların kura ile belirlenmesi talep ederek, "İşsizim, 6 çocuğum var. Tek umudum 8 ay süreli olsa da bu kadrolara yerleşmek. Geçen yıl da başvuruda bulunmuştum ama listede yer almamıştım. Bu kadroların kurayla belirlenmesi en adil yöntem olur. Önceki alımlarda da bu kadroların bir bölümü kurayla belirlenmişti. Haksızlık olmasın diye geçici kadroların kurayla yapılması adil olacaktır" dedi. 53 Yaşındaki Ahmet Demir ise, 6 kişilik ailesinin geçimini seyyar satıcılık ile sağladığını, iş başvurusu için Antalya'dan Batman'a geldiğini ifade ederek, "Bugüne kadar hiç bir resmi kurumda çalışmadım. Bu imkan bize de tanınır diye 6 saattir kuyrukta bekliyorum" diye konuştu.

MİDYAT'TA 2 BİN KİŞİNİN BAŞVURDUĞU İŞE ALINACAK 200 KİŞİ KURA İLE BELİRLENDİ

MARDİN'in Midyat İlçe Belediyesi ile İŞKUR programı kapsamında, 2 bin kişinin başvuruda bulunduğu işe alınacak 200 kişi, noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mardin İl Müdürlüğü'nce, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik Midyat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 6 ay süreyle istihdam edilecek 200 kişilik geçici işçi kadrosuna, yaklaşık 2 bin kişi başvurdu. İlçe sınırları içerisindeki ağaçlandırma, yeşil alan bakımı ve çevre düzenlemesi gibi işlerde görev yapacak 200 işçinin çalışacağı 6 aylık süre içerisinde maaş ve sosyal güvenlik hakları, İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. 22 Mart'ta işbaşı yapacak olan işçilerin yemek ve servis ücretleri de belediye tarafından karşılanacak.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Kapalı Spor Salonu'nda 200 kişilik kontenjan için kura çekimi yapıldı. Salona gelen vatandaşlar, noter huzurunda çekilecek kuraları bekledi. Noter, İŞKUR ve Midyat Belediyesi görevlileri, işe başvuran 2 bin kişi için kura çekimi yaptı. Kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, çalışma hakkı elde edemeyenler ise üzüldü.

Midyat Belediyesi Personel Müdür Vekili Barış Özsunar, işe alınacak 200 kişilik kadro için yaklaşık 2 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 bin kişi başvuru yaptı. Kura çekilişini geçen hafta yapacaktık, tüm Türkiye'de 81 ilde İŞKUR kuraları bir hafta ertelendi. Bugün kura çekimini noter huzurda gerçekleştireceğiz. Kurada çıkacak 200 kişiye şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Gönül isterdi ki hepinizi alalım, ama öyle bir imkanımız yok" dedi.

İSLAHİYE'DE 40 KİŞİLİK İŞE 500 KİŞİ BAŞVURDU

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 8 ay süreyle çalıştırılmak üzere alınacak 40 kişilik işe 500 kişi başvurunca, izdiham yaşandı.

İş-Kur tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, İslahiye'deki okullarda çalıştırılmak üzere 40 kişinin işe alınacağı duyuruldu. Duyurunun ardından bugün asgari ücretli olarak 8 aylığına çalışmak isteyenlerin başvuruları İslahiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde kabul edildi. Ancak, sabah saatlerinden itibaren işe başvurmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Zaman zaman yaşanan izdiham üzerine, polislerin önlem aldığı iş başvurusunda, bazı kadınlar bir yandan yanlarında ağlayan küçük çocuklarını susturmaya, diğer yandan sıralarını kaybetmemek için çaba harcadı.

Yetkililer, başvuran 500 kişi arasında ilerleyen günlerde yapılacak seçimle kazanan 40 kişinin belirleneceğini açıkladı.

ISPARTA DA İŞ BAŞVURUSUNDA METRELERCE KUYRUK

ISPARTA'da üç farklı kurumda toplam 723 kişinin alınacağı iş için başvuruda bulunmak isteyenler Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü önünde metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.

Isparta'da önümüzdeki yıl hizmete girecek Şehir Hastanesi'nde 600, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 80 ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Program kapsamında 43 personel alımı için İŞKUR Müdürlüğü'nde başvurular alınmaya başladı. Toplam 723 kişilik alım için başvurmak isteyenler İŞKUR Müdürlüğü binası önünde metrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Adaylar başvuru yapabilmek için saatlerce bina önünde beklerken, çalışanlar da müracaatlara yetişebilmek için çaba sarf etti. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, "Bu kadar uzun kuyruğun oluşmasında hastanenin kamusal yönünün olması ağır basıyor. Aslında başvuranların birçoğu işi olan kimseler. Ancak hastanenin kamusal yönü olduğu için daha iyi şartlarda çalışmak isteyenler bu birimlere başvuru yaptı. O bakımdan bu yoğunluğun olması normal" dedi.

ŞANLIURFA'DA İŞ BAŞVURUSU KUYRUĞU

ŞANLIURFA'da, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, resmi kurumlarda 6 aylık süreyle 3 bin 500 işçinin çalıştırılmak üzere işe alınacağını duyanlar, İş-Kur binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hayata geçirdiği Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, Şanlıurfa'da asgari ücret karşılığında 6 ay süreyle çalıştırılacak 3 bin 500 işçi alınacağını duyurdu. Duyurunun ardından başvuru için İş-Kur binasına gelen binlerce kişi, uzun kuyruklar oluşturdu. Polisin önlem aldığı İş-Kur'a gelenler başvurularını yaparken, işe alınacak kişilerin önümüzdeki günlerde noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle belirleneceği kaydedildi.

İş-Kur İl Müdürü Sait Ardan, işe alınacakların 6 ay süreyle kamuda istihdam edileceğini belirterek şöyle dedi:

"Toplum Yararına Çalışma Projesinin müracaatları bugün itibariyle başladı ve cuma günü sona erecek. Proje kapsamında 3 bin 500 kişi istihdam edilecektir. Müracaatların ardından tüm ilçelerle birlikte noter huzurunda kura ile çalışacak olan vatandaşlarımızı belirleyeceğiz. Başvuruların ardından işe alınacak kişiler noter huzurunda şeffaf bir şekilde çekilişler yapılacaktır. Çekiliş sonunda asil listede yer alan arkadaşlarımız 15 Mart'ta işe başlayacaklar."

ZONGULDAK ' TA KURA İLE İŞ SAHİBİ OLDULAR

ZONGULDAK'ta, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında okullarda geçici temizlik görevlisi olarak işe alınacak 261 kişi için 4 bin 476 kişi başvuruda bulundu. Merkezdeki okullarda çalışacak 72 kişi, 1482 kişi arasında yapılan kura ile belirlendi.

İl genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde temizlik görevlisi olarak işe alınacak 261 kişi için Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne 4 bin 476 kişi başvuru yaptı. 2016-2017 eğitim yılı boyunca merkezdeki okullarda çalışacak 72 kişi için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. Milli Piyango çekilişlerinde kullanılan şans toplarıyla gerçekleştirilen kura çekilişinde, iş başvurusunda bulunanların büyük bölümü hazır bulundu. Kura çekilişi öncesi adaylar, koridorlardaki listelerde isimlerinin olup olmadığını öğrenmek için yoğun bir kalabalık oluşturdu. Görevliler ile adaylar arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. Kura çekilişi ise oldukça heyecanlı geçti. Adaylar, iş umuduyla kura çekilişini meraklı gözlerle izledi. Kurada adı çıkanlar büyük sevinç yaşarken, iş hakkı kazanamayanlar ise üzüntü içinde salondan ayrıldı. 3 saat süren kuranın ardından 72 asil ve 72 yedek isim belirlendi. İşe girmeye hak kazananlar 17 Ekim'den itibaren asgari ücretle 16 Haziran 2017'ye kadar çalışacak. İlçelerdeki okullarda görev yapacaklar için de ayrı ayrı kura çekilişleri yapılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

BATMAN (TEKRAR) (29.09.2016)

-İş kur önünde beklenen kuyruk görüntüsü

-İşsizlerle röportaj

-Kuyruktan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Arif ARSLAN/Reşat YİĞİZ/BATMAN,

Görüntü Dökümü

----------------------

MİDYAT (13.02.2017)

-Yapılan konuşma

-Salona giren vatandaşlar

-Kura çekimi

-Vatandaşların meraklı bekleyişi

-Sevinenler ve üzülenler

-Genel ve detay görüntüler

Görüntü Dökümü

---------------------------

ISPARTA (14.11.2016)

Kuyrukta bekleyenler

İŞKUR binasından görüntü

Detaylar

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

ISLAHİYE (21.09.2016)

Bekleyen vatandaşlar

Kuyrukta sıra bekleyenler

Vatandaşlarla röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-(ISLAHİYE)GAZİANTEP-DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

ŞANLIURFA (27.02.2017)

İşkur il müdürlüğü önündeki kuyruk

Vatandaşların sırda beklemesi

Vatandaşlarla röp.

İş-Kur İl Müdürü Mehmet Sait Ardan'ın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

ZONGULDAK (12.10.2016)

-Listelere bakan adaylar ile görevliler arasındaki tartışma

-Salondaki kalabalık

-İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu'nun adayları bilgilendirmesi

-Gönül Demirsu ile röp.

-Kura çekilişi

-Adayların meraklı bakışları

-Adayların salondan ayrılması

Süre: (06.21) Boyut: (412 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

====================================================

DHA YURT: BOLU DAĞI'NDA 15 SANTİM KAR

BOLU'da etkili olan kar yağışı ile birlikte binaların çatıları, yeşil alanlar beyaza büründü. Bolu Dağı'da 15 santime ulaşan kar, TEM ve D-100 Karayolu geçişinde ulaşımı yavaşlattı.Bolu'da kent merkezinde hafif yağan karın ardından parklar, yeşil alanlar, çatılar beyaza büründü. Bolu Dağı'nda ise kar yağışı daha yoğun etkili oldu ve kar kalınlığı yer yer 15 santime ulaştı. Kar, TEM ve D-100 Karayolu'nda yer yer zeminde de etkili oldu. Bu yüzden ulaşım yavaşladı. Sürücüler yavaş ilerlerken Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. TEM'in Bolu Dağı Tüneli kesiminde sürücüler elektronik tabelalar ile kar yağışı nedeniyle hız yapmamaları konusunda uyarıldı. Tünel kontrol merkezinde tuz yüklü araçlar da hazır bekletildi. Polis ekipleri de güzergahta denetimlerini artırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Kent merkezinde parktan görüntü

-Kar yağışı altında ilerleyen araçlar

-Karla kaplı alanlar

-Bolu Dağı Tüneli'nden görüntü

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

==============================================================

UZMAN ÇAVUŞ ÖZKAN, EL BAB'DAN KURTARDIĞI 'BARIŞ' ADLI KEDİYLE HASRET GİDERDİ

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, El Bab'daki çatışmalar sırasında bitkin halde bulup Gaziantep'e göndererek tedavisinin yapılmasını sağladığı 'Barış' adı verilen kediyi, bulunduğu barınakta ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, DEAŞ terör örgütü kontrolündeki El Bab'da enkaz altında bir kedi buldu. Özkan, bir süre kendi imkanlarıyla baktıktan sonra devam eden operasyonlar nedeniyle kediyi geçen 24 Şubat günü, Gaziantep'teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'ne gönderdi. Gaziantep'e getirilen ve savaş bölgesinden geldiği için 'Barış' adı verilen kedinin bakımı yapıldı ve derneğin barınağına yerleştirildi.

UZMAN ÇAVUŞ, KEDİYLE BULUŞTU

El Bab'ın terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından izne ayrılan Uzman Çavuş Özkan, bugün Gaziantep'e geldi. Dernek yetkilileri ile iletişime geçen Ömer Özkan, 'Barış' adlı kedinin bulunduğu barınağa geldi. Kafesteki kediyi görünce sevinen Uzman Çavuş Özkan, dernekte bulunanlara El Bab'da kediyi nasıl bulduğunu anlattı. 'Barış' adlı kedinin El Bab operasyonu sırasında yanından ayrılmadığını ve uysal olduğunu anlatan Uzman Çavuş Özkan, dernek görevlilerine de ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Hayvan sever uzman çavuş Ömer Özkan, El Bab'ın ardından Gaziantep'te buluştuğu kediyi uzun süre sarılarak öptükten sonra dernekten ayrıldı.

Öte yandan Canlı Hayatını İyileştirme Derneği barınağında yaşamını sürdüren kedinin, başvurular arasında yapılacak değerlendirme sonrası gönüllü bir hayvan severe verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Barınaktaki kedi Barış

Ömer Özkan'ın barınağa gelmesi

Özkan'ın kedi ile buluşması

Özkan'ın kedi ile oynaması

Özkan'ın kediye sarılması ve öpmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 95 MB

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 20 POLİS, FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve Bylock kullandıkları belirlenen 25 polisten 20'si, yakalanarak gözaltına alındı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan soruşturma başlattı. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevliyken KHK ile meslekten ihraç edilen ve örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıldığı belirlenen 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ziya Ç., 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ali B, Emniyet Amiri Yusuf Ş., Başpolisler Adem U. ve Naim Y, komiserler Hasan Dede T., İsa Y., Köksal T. ve Yasin A., komiser yardımcıları Ahmet Y., Behçet Y., Köksal T., Metin A., Mustafa Hatim A., Naci A. ve Mehmet Ç. ile polisler Ali Ç., Mehmet Ali B., Ali T. ve Beyazıt K., polisin eş zamanlı yaptığı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan ve firari olan komiser yardımcıları Aslan D., Mustafa Ö., Uğur Ö., Abdurrahman K. ve Mustafa K.'nin ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Zanlıların Adli, Tabipliğe getirilişi ve çıkarılışları

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

1 dakika 11 saniye/38 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Özkan Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title