Haberler

Yeniden)dha Yurt Bülteni - 1

1)TRAFİK POLİSİ, DENETİM NOKTASINDA MİNİBÜSÜN ÇARPMASI SONUCU ŞEHİT OLDU

CİZRE' DE, TERÖR SALDIRISINDAN YARALI KURTULMUŞ

KONYA'nın Kadınhanı İlçesi'nde Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, 40 yaşındaki Erkan Kurşun, denetim noktasında minibüsün çarpması sonucu şehit oldu. Olay, dün akşam saatlerinde Konya- Afyankarahisar karayolu Kadınhanı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi. Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erkan Kurşun, denetim noktasında rutin yol kontrol çalışmasını tamamladıktan sonra, dubaları toplamaya başladı. Kurşun, denetleme noktasının sonuna gittiğinde iddiaya göre, aşırı hızlı olan 30 yaşındaki Rufet Özalp, yönetimindeki 04 DÇ 429 plakalı minibüsle, polis memurunu fark etmeyip çarptı. Polis memuru kurşun çarpmanın şiddetiyle refüje fırlarken, savrulan minibüste refüje çıkıp durabildi. Kasayı fark eden eden mesai arkadaşları ambulans çağırdı. Sevk edilen sağlık görevlileri yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ailesiyle birlikte yolculuk yapan Özalp ise polis tarafından gözaltına alındı.

Olayın ardından Kadınhanı Kaymakamı Ercan Çiçek, olay yerine gelerek bilgi aldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

CİZRE, TERÖR SALDIRISINDAN YARALI KURTULMUŞ

Şehit polis memuru Erkan Kurşun'un, 2008 yılında kendi isteğiyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne atandığı ve 3'üncü yılında orada ekipler amirliğinde devriye görevi sırasında teröristlerin molotofla saldırısında kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Kurşun'un, son dönemlerde 3-4 kez yine Doğu Anadolu bölgesinde görev yapmak için dilekçe verdiği belirtildi.

ŞEHİT ATEŞİ KARAMAN'A DÜŞTÜ

Şehit Kurşun'un acı haberi ise memleketi Karaman'daki  babası Kadir ve annesi Fatma Kurşun ile ağabeyi Serdar Kurşun'a İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk tarafından verildi. Oğlunun şehit haberine aldıktan sonra fenalaşan anne Fatma Kurşun, hastaneye kaldırılırken, baba Kadir Kurşun'da Konya'ya gelmek için yola çıktığı öğrenildi. 1 çocuk babası şehit Kurşun'un, eşi Sunay Kurşun'un 1 hafta önce tatil için Almanya'ya gittiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------KADINHANI

-Kaza yerinden görüntüler

-Detaylar

Görüntü Dökümü

---------------------KARAMAN

-Şehit evinden detay

-Ailesinden detay

Haber-Kamera;Ebru Hatice KOYUNCU/KADINHANI(Konya),

Haber-Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN,

======================================================

2)UŞAK'TA TRAFİK KAZASI: 1 POLİS ŞEHİT

UŞAK'ta kontrolden çıkıp refüjdeki beton elektrik direğine çarpan ekip otosunu kullanan polis memuru 41 yaşındaki Ramazan Bülbül, kaza yerinde şehit oldu.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ramazan Bülbül, 64 A 4735 plakalı ekip otosu ile, bugün öğle saatlerinde görev yeri olan Uşak Havalimanı'na giderken, Havalimanı Kavşağı yakınında aracın ön tekerleğinin patlaması sonucu direksiyon kontrolünü yitirip, refüje çıktı. Refüjde bulunan beton elektrik direğine çarparak durabilen ekip otosunun sürücüsü polis memuru Ramazan Bülbül, araçta sıkıştı. AKS ekiplerinin müdahalesi ile sıkıştığı yerden çıkarılan polis memuru Bülbül'ün sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis memuru Bülbül'ün cesedi, otopsi için Uşak Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Şehit polisin fotosu

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, -

===============================================================

3)TERİM'LE KAVGA EDEN İŞLETMECİ İFADEYE ÇAĞRILDI

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, damatları ve korumaları ile Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu arasında yaşanan kavganın ardından Aydoğdu dün akşam saatlerinde ifade vermek üzere polis merkezine gitti. İzmir'in Çeşme İlçesi'nin turistik Alaçatı Mahallesi'nde Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu ve çalışanları ile Milli Takımlar Sportif Direktörü Fatih Terim, damatları ve korumalarının geçen Cumartesi günü karıştığı kavga ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Olayın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydoğdu, dün akşam saatlerinde iddiaya göre, basın yoluyla hakaret ve tehdit nedeniyle ifadeye çağrıldı. Bunun üzerine Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu Alaçatı polis merkezine giderek ifade verdi. Aydoğdu'nun ifade verdikten sonra ayrılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------(2 gün önce servis edilen görüntüler)

-Selahaddin Aydoğdu röp

-Güvenlik kamerası

-Detaylar

Haber: ÇEŞME( İzmir ),

=====================================================

4)İZMİT'TE TEKNE ALABORA OLDU, 4 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ ARANIYOR

İzmit'te, şişme bot ile İzmit Körfezi'ne açılan 2'si çocuk 5 kişinin bulunduğu bot alabora oldu. Deniz otobüsü Marina açıklarında alabora olan botu görünce durdu. Deniz otobüsünde görevli bulunan bir kişi denize atlayarak denizde bulunan bir kişiyi kurtardı. Deniz otobüsünde bulunan görevliler ihbarda bulunarak yardım istedi. Bu sırada olay yerinin yakınında bulunan bir tekne yardıma geldi. 2'si çocuk 4 kişi tekneye alındı. Teknenin yakıtının bitmesi üzerine olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait bota tekne bağlandı. İtfaiyenin botu ile tekne İzmit Marina'ya getirildi.

4 kişi Marina'da bekleyen 112 Acil ekipleri tarafından Seka Devlet Hastanesi ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne getirilen 33 yaşındaki Şerafettin Büyükyaşar ile 4 yaşındaki oğlu Veysel Büyükyaşar'a müdahalede bulunuldu. Şerafettin Büyükyaşar yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 4 yaşındaki Veysel Büyükyaşar'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 6 yaşındaki Sedat Uzel ile 27 yaşındaki Emre Kırlangıç'ın ise tedavisi devam ediyor.

Botun alabora olması sonucu kaybolan Hakan Uzel'i ise arama çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Arama ve kurtarma çalışmaları

-Kurtarılanların ambulansa taşınması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

5)'YERİM DESTANINIZI' YAZISINI YAZAN GAZETECİ, ADLİ KONTROLLE SERBEST

İZMİT'te, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak 'Yerim destanınızı' başlıklı köşe yazısı nedeniyle gözaltına alınan bir yerel derginin yazı işleri müdürü Yeliz Koray, sevk edildiği adliyede, savcıya ifade verdikten sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

İzmit'te, Kocaeli Koz dergisi ve internet sitesinin yazı işleri müdürü olan Yeliz Koray'ın, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak 'Yerim destanınızı' başlıklı köşe yazısı internet sitesinde yayımlandı. Yeliz Koray'ın beğeni toplayan köşe yazısı birçok internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayımlanırken, tepkiler de gördü.

Yeliz Koray önceki gün akşam saatlerinde İzmit'teki evinde gözaltına alındı. Yeliz Koray, dün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Anayasal suçlara karşı işlenen suçlara bakan savcı, Yeliz Koray'ın ifadesini aldı. Yeliz Koray adli kontrol şartı ile tahliye serbest bırakıldı. Yeliz Koray adliyeden çıkarken kendisini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı.

Yeliz Koray köşe yazısı nedeniyle gözaltına alındığını belirterek, "Yazı sebebi ile gözaltına alındım. Sayın savcımıza ifade verdim. Adli kontrol şartı ile serbest kaldım. Adalete güveniyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yeliz Koray'ın adliyeden çıkışı

Yakınlarıyla kucaklaşması, açıkaması

Haber-Kamera: Selda Hatun TAN - Alişan KOYUNCU / İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

6)YOLCU OTOBÜSÜ, ÖNÜNDEKİ KAMYONA ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 24 YARALI

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi yakınlarında yolcu otobüsü önünde giden kamyona arkadan çarptı. Kazada otobüs muavini 22 yaşındaki Fehmi Yardımcı öldü, 24 kişi de yaralandı. Kaza, Keçiborlu- Sandıklı karayolunun 3'üncü kilometresinde saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Fethiye- Ankara seferini yapan Osman Şahin yönetimindeki 16 KK 876 plakalı yolcu otobüsü aynı yönde giden Doğan Can Yılmaz yönetimindeki domates yüklü 48 RN 045 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada muavin Fehmi Yardımcı ile 24 kişi yaralandı. Kazanın bildirilmesi üzerine çok sayıda 112 ekibi sevk edildi. Yaralılar, kaza yerinde yapılan ilk tedavileri ardından Keçiborlu Devleti ve Isparta'daki çeşitli hastanelere götürüldü. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Fehmi Yardımcı kurtarılamadı. Diğer yaralıların çoğu ise tedaviden sonra taburcu edildi.

Kaza sonrası kamyon sürücüsü gözaltına alındı. Kamyon kasasında yüklü domatesler yola saçılırken bazıları da otobüsün içine dağıldı. Kazadan yara almadan kurtulan yolcular Keçiborlu Otogarı'na götürüldü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Otobüsten görüntü

Kamyondan görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ / ISPARTA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

7)LUNAPARKTA OYUN TRENİ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

KIRŞEHİR'de Lunapark'ta 'Elma Kurdu' isimli oyun treni belirlenemeyen nedenden dolayı raydan çıkarak devrildi. Oyun treninin altında kalan 43 yaşındaki Vahap Işık kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda 3 kişi yaralandı. Kaza sonrası lunapark kapatılırken, işletme müdürü ve oyun treninin operatörü göz altına alındı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Kuşdilli Mahallesi, Üçgöz mevkiinde kurulan lüneparkta meydana geldi. Ailesiyle birlikte lunaparka gelen Vahap Işık, oğlu 6 yaşındaki Yunus'u, 'Elma Kurdu' isimli oyun trenine bindirdi. Yunus Işık ile içerisinde 7-8 kişinin bulunduğu oyun treni, iniş sırasında raydan çıkarak 5 metre yükseklikten devrildi. Bu sırada trende bulunan oğlunu izleyen Vahap Işık, devrilen oyunun treninin altında kalarak ezilirken, içerisinde bulunanlardan Yunus Işık ile Bekir ve Mehmet Erdal kardeşler yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine yaralılar, gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Vahap Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Yaralanan Yunus Işık ile Bekir ve Mehmet Erdal kardeşlerin tedavileri sürüyor.

Kaza nedeniyle lunapark kapatılırken, başlatılan soruşturma kapsamında lunapark işletme müdürü ve oyun treninin operatörü göz altına alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Lunapark'tan görüntü

Haber-Kamera: KIRŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

8)OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobilin yaklaşık 100 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanması sonucu 39 yaşındaki İbrahim Kırık öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 17.15 sıralarında Suçıkağı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen içinde 5 kişinin bulunduğu 31 KKH 97 plakalı otomobil, yokuş aşağı ilerlediği sırada kontrolden çıkıp, uçuruma yuvarlandı. Otomobilin takla atması nedeniyle içinde bulunan 5 kişi araçtan savruldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, İbham Kırık'ın hayatını kaybettiği belirledi. Bölgede sarp kayalıkların olması nedeniyle yaralıları taşımakta zorlanan sağlık ekipleri, itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vatandaşların da desteği ile yaralıları ambulanslara taşıdı. Yaralıların kurtarılma anı ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Yaralılar Ahmet Baysal, Murat Uyanık, Ferhat Sönmez ve Hasan Baysal, ambulanslar ile İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi devam eden yaralılardar 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirtildi.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Vatandaşların kurtarma çalışmları

-Aracın yuvarlandığı yerden fotoğraflar

-Ambulansların hastaneye gidişi

-Hastane görüntüleri

-Olay yeri genel

-Detaylar

Haber: Ufuk AKTUĞ / İSKENDERUN(Hatay),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

9)BURSA'NIN ORHANELİ İLÇESİNDE 5 HEKTAR ORMANLIK ALAN YANDI

BURSA'nın Orhaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 5 hektar alan zarar gördü.

Bursa'nın Orhaneli ilçesi Dağgüney Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle büyüyerek geniş bir bölgeyi kapladı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 4 helikopter, 4 arazöz, 10 itfaiye aracı ve 3 kepçe sevk edildi. Yaklaşık 80 itfaiye erinin müdahale ettiği yangın, iki saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmasının sürdüğü yangında 5 hektara yakın ormanlık alan zarar gördü.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yangından görüntüler

Helikopterin yangına müdahale etmesi

İtfaiyeden ve ormanlık alandan görüntüler

Haber-Kamera: Osman SAK / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

10)TIR KAZASI TEM OTOYOLU'NU KAPATTI

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli çıkışında bariyerlere çarpan TIR'ın dorsesindeki çelik boruların yola saçılması nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Kaza, dün saat 20.15 sıralarında TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki 4'üncü viyadük üzerinde meydana geldi. Ankara yönünden İstanbul istikametine giden 58 yaşındaki Yılmaz Özkan idaresindeki çelik boru yüklü 06 AD 0364 plakalı TIR, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak orta refüjdeki beton bloklara çarptıktan sonra savrularak bariyerlere çarptı. TIR'ın dorsesinde bulunan çelik borular çekici kısmını parçalayarak yola saçıldı. TIR sürücüsü hurdaya dönen çekicinin içerisinden sağlık ekipleri tarafından çıkarıldı. Ağır yaralanan sürücü Özkan, 112 Acil ambulansıyla kaldırıldığı İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinin ulaşıma kapanması nedeniyle sürücüler Abant gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Abant gişelerinde yolun tek şeride düşmesi nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. TEM Otoyolu'nda kaza nedeniyle ilerleyemeyen araçlarda ters şeritten geriye döndü. Çelik boruların kenara çekilmesinin ardından trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Abant gişeleri araç kuyruğundan görüntü

-TIR'ın hasar verdiği beton blok ve tabeladan görüntü

-TIR'dan görüntü

-Yola saçılan çelik borular

-Kaza yerinde kapanan yol nedeniyle bekleyen sürücüler

Haber-Kamera: Mutlu YUCA / BOLU,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

11)OYUNCAKÇIDAN ALDIĞI SAHTE PARALARLA 19 KİŞİYİ DOLANDIRDI

ZONGULDAK'ta, oyuncakçıdan aldığı üzerinde 'Geçersizdir' ibaresi bulunan sahte paralarla yaşlı ve dikkatsiz 19 kişiyi dolandıran 44 yaşındaki Murat Ç., demokrasi nöbetinde yakalandı. Hırsızlık ve dolandırıcılıktan kesinleşmiş hapis cezası bulunan Murat Ç. tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü istihbarı çalışması sonucu, daha önce 4 ayrı hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından 7 yıl 6 ay ve bin 660 lira para cezası kesinleşmiş mahkumiyeti bulunan Murat Ç.'yi önceki gün akşam saatlerinde demokrasi nöbetinin yapıldığı Madenci Anıtı'nın çevresinde yakaladı. Araştırmada, Murat Ç.'nin il genelinde sözde birilerinden aldığı borcu ödemek veya para bozdurmak senaryolarıyla yaşlı ve dikkatsiz 19 kişiyi dolandırdığı tespit edildi. İkna ettikleri kişilere oyuncakçılardan aldığı 200 ile 100 liralık üzerinde 'Geçersiz' ibaresi bulunan sahte paralardan verip paraları bozdurarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkan Murat Ç.'nin üzerinde yapılan aramada çok sayıda sahte para ele geçirildi.  Mağdurların verdiği eşgaller ile güvenlik kamera kayıtlarındaki görüntülerin birebir uyuştuğu Murat Ç., emniyetteki sorgusunun ardından 'Dolandırıcılık' suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Murat Ç.'nin yakınları,  görüntü çeken gazetecilere tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Polis aracının adliyeye gelmesi

-Dolandırıcının araçtan inip adliyeye girmesi

-Yakınlarının gazetecilere ve polislere tepki göstermesi

-Adliye binası

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK / ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

12)NAZİLLİ'DEKİ MASKELİ GASP ŞÜPHELİSİ POLİS ÇIKTI

AYDIN'IN Nazilli İlçesi'nde, 82 yaşındaki Nadire Akdemir'in maskeli bir kişi tarafından evinde darp edilip üzerindeki ziynet eşyalarının gasp edilmesi olayının şüphelisi olarak, yan taraftaki adliye lojmanları önündeki kulübede görevli polis memuru 45 yaşındaki İ.G., gözaltına alındı. İ.G., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Geçen 10 Temmuz'da, eşi 83 yaşındoaki Ali İhsan Akdemir'in saat 13.00 sıralarında camiye gitmesi üzerine 3 çocuk annesi Nadire Akdemir, Yıldıztepe Mahallesi, 142 Sokak'taki bir apartmanın ikinci katında bulunan evlde yalnız kaldı. Yarım saat kadar sonra zil çalınca eşinin camiden döndüğünü zannedip kapıyı açan yaşlı kadın, maskeli bir kişinin saldırısına uğradı. Kapıyı iterek içeri giren saldırgan yumruk atıp, başını duvara çarptığı Akdemir'in yere düşmesini fırsat bilip, kolundaki 5 bilezik ile boynundaki gerdanlığı koparıp aldı. Acı içinde yerde kıvranan Akdemir'in kulağındaki küpelerini de çekerek çıkartan maskeli saldırgan ardından koşarak kaçtı.

Namazdan Ali İhsan Akdemir, eşini kanlar içinde yerde yarı baygın bulunca, birkaç apartman ileride evi bulunan kızı Enise Satıkın'ı arayıp, durumu anlatarak yardım istedi. Kızının haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Akdemir, Nazilli Devlet Hastanesi'ni kaldırılıp tedaviye alındı.

KAMERA KAYITLARINDAN SONUÇ ALINAMADI

Soruşturma başlatan polis, hakim ve savcıların oturduğu, sürekli bir polisin beklediği adliyeye lojmanlarının hemen yanındaki binada meydana gelen olayla ilgili olarak şüphelinin tespit edilip, yakalanabilmesi için çevredeki bina ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ancak, güvenlik kamerası kayıtlarından bir sonuç alamayan polis, çevredeki görgü tanıkları ile olayın meydana gelen evin bitişiğindeki hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanları önündeki nöbet kulübesinde görevli 20 yıllık polis memuru  İ.G.'nin bir kaç kez ifadelerine başvuruldu. Polis, ifadelerindeki çelişkilerden şüphelendikleri meslektaşları İ.G.'yi, dün saat 03.00 sıralarında evine düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Poliste susma hakkını kullanan İ.G., Nazilli Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen İ.G., tutuklandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şüphelinin adliyeden çıkartılırken görüntüsü

-Darp edilip, ziynet eşyaları gasp edilen Nadire Akdemir'in arşiv görüntüsü

-Olayın meydana geldiği evin arşiv görüntüsü

-Eşi dövülüp, gasp edilen Ali İhsan Aydemir'in arşiv görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: NAZİLLİ(Aydın),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

13)KIRKPINAR'DA BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN

BU yıl 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde karşılaştığı Ohan Okulu'yu 55 dakika süren mücadelede altın puanla mağlup eden İsmail Balaban, başpehlivanlığı kazandı. İsmail Balaban'a altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verdi.

ALTIN PUANLA KAZANDI

Final müsabakası, dün saat 18.33'da başladı. Normal sürede rakibi Hamza Köseoğlu'nu zorlu geçen güreşin sonunda tuş ederek adını finale yazdıran İsmail Balaban'la rakibi Şaban Yılmaz'la puanlama bölümüne kadar yenişemeyip altın puanla galip gelen Orhan Okulu, 2 finaliist olarak er meydanına çıktı. Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılan güreşin ilk dakikaları, 2 başpehlivanın birbirlerini denemeleriyle geçti. İki başpehlivan, ilerleyen dakikalarda elenselerle rakibini bozmaya çalıştı. Final güreşinde normal ve puanlama bölümünden sonra altın puan bölümüne geçildi. İsmail Balaban, rakibinin önce sol, sonra da sağ paçasından yakalayarak rakibini çevirdi ve açığa düşürerek Kırkpınar başpehlivanı oldu. 55 dakika süren güreşin tamamlanmasından sonra Orhan Okulu'nun yanına giden İbrahim Balaban, rakibini teselli etti. İbrahim Balaban, daha sonra arkadaşları tarafından omuzlara alındı.

BALABAN: "İNANARAK GELDİK"

Kırkpınar güreşlerinin yeni başpehlivanı İsmail Balaban, müsabakadan sonra ekip olarak kazanacaklarına inanarak Er Meydanı'na geldiklerini ifade ederken şunları söyledi;:

"Çok zorlu müsabakalar yaparak finale kaldım. Finalde ikimizde Antalyalı olduğumuz için altın kemer oraya gidecekti. Sevinen taraf biz olmayı çok istedik. Sarayiçi Er Meydanı'nda altın kemeri kuşanmayı çok istedik. Çok çalıştık, Allah'a şükürleri olsun, bugünü bize nasip etti. Şükürler olsun altın kemeri Antalyalılara armağan ediyorum. Evden çıkarken babama kemeri getireceğim diye söz vermiştim. Ekip arkadaşlarımla inanarak geldik buraya. Emeklerimizin karşılığını aldık."

İsmail Balaban'ın babası da gözyaşlarına hakim olamadı ve "Oğullarımla gurur duyuyorum. Verdiği sözü tuttu, çok mutluyum" dedi.

BAŞPEHLİVAN BALABAN ER MEYDANI'NDAN ÇIKTI, 15 TEMMUZ NÖBETİNE KATILDI

Edirne'de bu yıl 656'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu'yu yenerek başpehlivanlığı kazanan Antalyalı İsmail Balaban, Er Meydanı'ndaki ödül töreninin ardından yakın ayak ve yürüyerek Atatürk anıtındaki 15 Temmuz nöbetine katıldı. Ardından hamam geleneğini yerine getiren başpehlivan Balaban, köpük banyosuyla yorgunluk attı.

Edirne'de 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Orhan Okulu'yu yenerek altın kemeri kazanan 29 yaşındaki Antalyalı Başpehlivan İsmail Balaban, Er Meydanı'nda ki doping kontrolü için örnek verdikten sonra antrenör ve pehlivan arkadaşları ile birlikte boynunda altın kemerle şehir merkezine motosikletli yunus ekibiyle geldi.Yol kenarında toplanan güreş severler başpehlivana sevgi gösterisinde bulundu. Başpehlivan Okulu'nun yolunu kesen güreş severler boynuna sarılarak ve öperek tebrik etti birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu sırada Atatürk anıtındaki 15 Temmuz darbe girişimi şehitlerinin anıldığı, nöbete katılan İsmail Balaban'ı, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu karşılayıp tebrik ettik. Sahneye çıkan Başpehlivan Balaban, 15 Temmuz şehitlerini anarak, altın kemere inanarak Edirne'ye geldiklerini ve kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Edirne Valisi Günay Özdemir de Balaban'a Trakya Üniversitesi bünyesinde yeni başpehlivanlar yetiştirmek üzere antrenör olmasını teklif etti. Balaban 15 Temmuz nöbetindeki selamladıktan sonra Talatpaşa Caddesi'ne çıkarak yalın ayak yürüdü.

BAŞPEHLİVANIN HAMAM KEYFİ

Selimiye Camii arkasında tarihi Saray Hamamı'na giden başpehlivan İsmail Balaban, köpük banyosuyla güreşlerin yorgunluğunu attı. Edirneliler başpehlivan Balaban'a yoğun ilgi gösterdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Başpehlivanın motosikletli yunusla gelmesi

-Polis memuruyla selfie çektirmesi

-Omurlarda halkı selamlası

-Halkın yoğun ilgisi

-15 Temmuz nöbetine katılması

-Vali Özdemir'in konuşması

-Balaban'ın konuşması

-Halkın arasında yürümesi

-Hamamda köpük keyfi

-Genel görüntüler

---------

-Güreş sonu ve İsmail'in sevinci

-Toplanan kalabalık

-İsmail Balaban ile röp.

-Babası ve kardeşi Turan Balaban ile röp.

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Alican ZERAY-Mehmet YİRUN / EDİRNE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================================

14)DEMOKRASİ NÖBETİNE GELİN- DAMATLI FİNAL

BURDUR'daki 'Demokrasi nöbeti'nin finalinde yeni evli çift gelinlik ve damatlıkla sahneye çıkarak Türk bayrağı salladı.

Burdur'da '15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki 'Demokrasi nöbeti'nin ikinci gününde ilahiler ve Kuran-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edildi. Programda konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "15 Temmuz sadece yönetimi, hükümeti düşürme operasyonu değil, ülkeyi ve devleti yok etme planının uygulandığı büyük bir proje" dedi. Vali Şerif Yılmaz, "Çanakkale neyse, Kurtuluş Savaşı neyse 15 Temmuz da aynıdır" diye konuştu. 'Demokrasi nöbetinin' finalinde yeni evli 27 yaşındaki Veli Vergili ile 22 yaşındaki Ayşe Vergili çifti de protokol üyeleriyle birlikte sahneye çıkıp Türk bayrağı salladı. Veli Vergili, "Düğün salonundan evimize gelmiştik. Baktık Kuran-ı Kerim okunuyor, dualar ediliyor. Bugün ilk gecemiz bütün dualarımız kabul olur diye büyüklerimizden duyduk. Dua olursa vatanımızın, milletimizin birliği daim olur, bizim de duamız o olsun diye mitinge katıldık. Şimdi huzurluyuz, mutluyuz. Geçen sene bu vakitler sıkıntılıydık. Milletimizin birliği, beraberliği bozulmasın" dedi. Ayşe Vergili de mitinge katılmaktan mutlu olduğunu aktardı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Katılımcılar

Konuşmacılar

Dua edilmesi

Kur'an-ı kerim okunması

Ayşe Vergili ve Ömer Vergili çiftiyle röportaj

Detaylar

Haber-Kamera: Mesut MADAN / BURDUR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

15)İZMİR' DE DEMOKRASİ NÖBETİ SONA ERDİ

İzmir'de binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla dün de katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, saat 00.00'da Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin'in 15 Temmuz şehit ve gazileri adına yaptığı dua ile sona erdi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da sahneye çıkarak yapılan dualara katıldı.

Konak Meydanı'nda dün de demokrasi nöbetine devam eden İzmirlilere, bir şirket tarafından 2 günde 1 ton patates kızartması, soğan halkası ve ayran dağıttı.

KADEM'DEN AY YILDIZLI KINA

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), kutlama alanında kurdukları stantta vatandaşlara ay yıldızlı kına yaktırdı. İki günde yaklaşık 700 kişiye ay yıldızlı kına yaktırdıklarını belirten İzmir İl Temsilcisi Avukat Gamze Suznak Kızılırmak, "15 Temmuz şehitlerini anmak için biz de Konak Meydanı'ndaki bu demokrasi nöbetine katıldık. Biz kadınlar biliyorsunuz ki evlatlarımızı peygamber ocağına gönderirken kına yakar göndeririz, vatana kurban olsun diye. Bugün de burada temsili olarak gelen gençlerimize, delikanlılarımıza, kızlarımıza kına yakıyoruz." dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kadem İl Temsilcisi ile röp.

TORKU Batı Bölgeleri Satış Temsilcisi ile röp.

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Balaban Kadınhanı İzmir Konya Politika Güncel Haberler

title