Haberler

Yeniden - Bakan Şahin'den İçişleri Bakanlarına İşbirliği Çağrısı

Dokuzuncusu düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KİE) üye ülkeler İçişleri Bakanları toplantısında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sınır aşan suçlarla mücadele vurgusu yaparak, "Özellikle de terörizm, kaçakçılık, insan"...

Dokuzuncusu düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KİE) üye ülkeler İçişleri Bakanları toplantısında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sınır aşan suçlarla mücadele vurgusu yaparak, "Özellikle de terörizm, kaçakçılık, insan ticareti, hafif silah ticareti, ekonomik ve mali suçlarla mücadele alanında daha somut işbirliğine yönelik ortak eylemlerin güçlendirilmesi, KEİ bölgesinde barış, istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmak ortak hedefimiz olmalı" dedi.

Conrand Otel'de düzenlenen KEİ Üye Devletleri Dokuzuncu İçişleri Bakanları toplantısının açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, işbirliğinin özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere tüm dünyada örnek teşkil etmesini arzu ettiğini belirterek, şunları söyledi:

" Esasen KEİ ortak bir coğrafyayı paylaşan ülkelerimizi, halklarımızın daha huzurlu ve gelecekte daha mutlu olmaları için bir araya getiren örnek bir işbirliği modelini temsil etmektedir. KEİ, kuruluş döneminde siyasi ve ekonomik yapıları itibarı ile geçiş sürecinde olan çok sayıdaki üye ülke bugün uluslararası siyasi ve ekonomik sistemin önemli aktörleri haline gelmişlerdir. İçinde bulunduğumuz 2012 yılı tüm dünya için zorlu bir döneme sahne olmuştur. Bir yandan devam eden küresel ekonomik krizin, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere geniş bir coğrafyada hissedilen olumsuz etkileri, diğer taraftan küresel risk ve tespitlerin değişim gösteren yapısı ve göç hareketlerinin yaygınlaşmasından, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve terörizimle mücadeleye kadar birçok alanda yenilenen sorunlarla baş edilmesi gereği, bulunduğumuz yılın uluslararası gündemine yoğun ve zorlayıcı nitelik kazandırmıştır. Günümüz dünyasında yaşanan bu olaylar ülkelerimiz arasında hem bölgesel, hem de karşılıklı ilişkilerimizin arttırılmasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir."

KARARLARIN TİTİZLİKLE UYGULANMASININ ÖNEMİ

Türkiye'nin 1 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla 6 aylık bir süre için KEİ'nin dönem başkanlığını üstlendiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Dönem başkanlığımız süresince kuruluşunda öncü rol oynadığımız ev sahipliği yaptığımız KİE'nin daha işlevsel bir örgüte dönüştürülerek, örgüt içerisinde somut işbirliği projelerine odaklanılması hedeflenilmektedir. Türkiye olarak biz Karadeniz'de deniz güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla söz konusu işbirliği mekanizmalarından etkin biçimde istifa edilmesi yönündeki gayretlerimizi sürdürmekteyiz. Bugün burada bölge ülkeleri açısından KEİ'nin Karadeniz havzasının temel örgütü yapan siyasi iradeyi yeniden ihya etmesini hedefleyerek sınır aşan suçlarla, özellikle de terörizm, kaçakçılık, insan ticareti, hafif silah ticaretiyle, ekonomik ve mali suçlarla mücadele alanında daha somut işbirliğine yönelik ortak eylemlerin güçlendirilmesi esasını oluşturmak ve KEİ bölgesinde barış, istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu toplantılarda alacağımız kararların önemine binaen kararların, titizlikle uygulanması konusunda çalışma arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim ve inanıyorum ki aynı hassasiyetin tarafınızca da gösterilmesi söz konusu olacaktır. Alacağımız kararların bölgemiz ve insanlık için faydalı olmasını temenni ediyorum." - İstanbul / Beşiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Karadeniz Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title