Haberler
BBC

Yeni Zelanda Cami Saldırıları: Başbakan Ardern'den Bağımsız Soruşturma Talimatı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 15 Mart'ta Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar hakkında üst düzey soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Jacinda Ardern, Kraliyet Komisyonu'nun, polis birimlerinin ve istihbarat servislerinin saldırılar öncesi faaliyetlerini inceleyeceğini açıkladı.

Yeni Zelanda yasalarına göre, Kraliyet Komisyonu ülkede en üst düzey bağımsız soruşturmaları yürüten kurum.

Başbakan Ardern komisyonun kapsamlı bir rapor hazırlayacağını söyledi.

Ardern, "Bu terör eyleminin nasıl gerçekleştiğini anlamak için her şeyi inceleyeceğiz. Daha fazla bilgi sahibi olabilir miydik? Bu soru yanıtlanmalı" dedi. Yarı otomatik silahlar yasaklandı

Ardern ayrıca soruşturmada, yarı-otomatik silahlara erişim ve sosyal medyanın saldırılarda oynadığı rol gibi konuların da inceleneceğini söyledi.

Yeni Zelanda hükümeti saldırıların ardından bir hafta içinde silah yasalarını değiştirerek yarı otomatik silahların ve tüfeklerin kullanımını yasaklamıştı.

Yeni yasanın 11 Nisan'a kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Cami saldırılarının zanlısı 28 yaşındaki Avustralyalı saldırgan Brenton Tarrant ilk aşamada cinayetle suçlanıyor.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, kaldırılan idam cezasının geri getirmesinin ise söz konusu olmadığını söyledi.

BBC

Christchurch Yeni Zelanda Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title