Haberler

"Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim" Kampanyası

Kahramanmaraş'ta ana sınıfı ve ilköğretim okulu öğrencileri, "Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim" kampanyası kapsamında 300 çam fidanı dikti.

Kahramanmaraş'ta ana sınıfı ve ilköğretim okulu öğrencileri, "Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim" kampanyası kapsamında 300 çam fidanı dikti.

Proje çerçevesinde Kapıçam mevkisinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü personeli fidan dikti.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Kayım, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak orman sevgisini yeni nesillere daha iyi aşılamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

"Herkes yeni yılı çam keserek karşılarken biz çam fidanı dikerek karşılayalım ve mutlu olalım istedik" diyen Kayım, bu amaçla ana sınıfı ve ilköğretim okulu öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan bir grupla fidan diktiklerini belirtti.

Geleceğin teminatı olan çocukların fidan dikme heyecanının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Kayım, "Bırakalım diğer ülkeler yeni yılı çam fidanı keserek karşılasınlar, bizler ise onlardan farklı olarak yeni yılı fidan dikerek karşılayalım. Bunu ülkemizin her yerinde yaygınlaştıralım. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin fidan dikme heyecanı bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

Kayım, Kahramanmaraş'ta bu yıl içinde orman olmayan yaklaşık 5 bin hektar alanda orman tesis ettiklerini, yangın riskiyle karşı karşıya olan yaklaşık 12 bin hektarlık alanda bakım çalışması yaptıklarını, rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde milyonlarca fidan diktiklerini vurguladı.

Öğrenciler, aldıkları fidanları öğretmenleriyle birlikte açtıkları yerlere dikti.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title