Haberler

Yeni Yelkenciler Denizle Buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler için bir çok farklı kurs açılırken, Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un yelken kurslarına katılan öğrenciler yelkenle denize açılmanın heyecanını yaşıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler için bir çok farklı kurs açılırken, Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un yelken kurslarına katılan öğrenciler yelkenle denize açılmanın heyecanını yaşıyor.

İçmeler Mahallesinde bulunan B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi antrenörleri tarafından Bodrumlu ve yaz tatillerini Bodrum'da geçiren öğrenciler için verilen kurslarda yeni yelkencilere denizi sevdirerek temel deniz bilgileriyle öğretiliyor. Yelkende dünya birincisi çıkaran, ulusal ve uluslararası bir çok şampiyonadan önemli başarılar elde eden B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi tarafından verilen kurslara katılan öğrenciler, yelken ile tanışmanın ve dümene geçecekleri ilk günün heyecanını yaşıyorlar.

DENİZ, DENİZ'İ ÇOK SEVİYOR

Mustafa Kızılağaç İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Deniz Yıldırım, yelken öğreneceği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Benim adım Deniz, denizi çok seviyorum ve yüzmeyi. Yelkene onun için geldim. Çok güzeldi. Çok süratli gidiyordu. Arabadaki gibiydim ama daha fazla su geliyordu" dedi.

YAZ TATİLİNDE BODRUM'A GELDİ YELKEN ÖĞRENİYOR

Galatasaray ilkokulu 3. sınıf öğrencisi Alp Çetin de yaz tatilini yelken öğrenerek geçireceği için çok mutlu olduğunu ifade ederken, dedesi Yusuf Akıllı ise, "Ben Bodrum'da yaşıyorum. Alp benim torunum. İstanbul'da yaşıyorlar. Yaz ayları benim yanıma geliyor. Yaşını doldurmasını bekliyorduk yelken kursu için. Bu sene yaşını doldurdu ve kursa başladı" ifadelerini kullandı.

40 ÖĞRENCİ 3 HAFTA BOYUNCA EĞİTİM GÖRECEK

B.B. Bodrumspor Yelken Şube antrenörlerinden Volkan Acele ise yarışmalar sonrasında Bodrum'dan yeni başarılı sporcular çıkartmak için yaz kurslarına başladıklarını belirtti. Acele, "Kurslarımız haftada beş gün, sabah saat dokuzdan öğlen saat bir buçuğa kadar sürüyor. Şu an 40 sporcumuz var, bunlardan 5 sporcu laser, 35 sporcuda optimist eğitimi alıyor. Kurslarımızda denizi sevdirmeyi, temel denizcilik bilgilerini öğretme ve yelken camiasına yeni sporcular kazandırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Verilen kurslarda yelkenciliğin temeli, yelkencilik ve üst düzey yelkencilik kademelerinde başarılı olan sporcuların, kurs sonundaki genel değerlendirmeleri ve fiziksel özellikleri dikkate alınarak B.B. Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi yarış takımına dahil olma hakkını kazanacağını belirten Volkan Acele, yaz boyunca toplam 4 dönem yelken kursu gerçekleştireceklerini söyledi.

UYGULAMALI ÖĞRENİYORLAR

Antrenörler dışında kulübün lisanslı sporcularının hem antrenman yaptığı hem de yeni başlayan sporculara bilgi ve deneyimlerini aktardığı kursta, deniz kenarında optimiste binmek için sırasını bekleyen öğrenciler heyecanlarını gizleyemezken, laser ismi verilen yelkenli tekneye bindirdiği öğrencilerle yelkeni uygulamalı öğreten Serdar Çiçek, "Amacımız denizi ve yelken sporunu sevdirmek" dedi.

Kursa katılan öğrenciler kursa verilen aralarda birbirleriyle oyunlar oynayıp denize girerek eğlenip, serinlemeyi de ihmal etmedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kızılağaç İçmeler Bodrum Muğla Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title