Haberler

Yeni Yasama Yılı Başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılı açılış konuşmasını, TBMM Genel Kurulu'na ilk kez gelen eşi Hayrünnisa Gül de takip etti.

Genel Kurul'da, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşime beş dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından Çiçek, gündeme göre Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın andiçeceğini kaydetti.

Haberal'a "geçmiş olsun" diyen ve kürsüye çağıran Çiçek, "Sayın Haberal Genel Kurul'da yok, bir sonraki birleşimde and içecektir" dedi.

Daha sonra Genel Kurul'da, TBMM ihtisas komisyonlarının oluşacağı üye sayısı ile üyelerin partilere göre dağılımını içeren liste okunarak kabul edildi.

Alınan karar gereğince, Çiçek, yarın saat 15.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

-Yasama yılı açılışından notlar

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı olarak son kez milletvekillerine seslenen Gül, konuşmasında gezi olaylarından demokratikleşme paketine, dış politikadan ekonomiye kadar pek çok konuda mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de ilk kez Genel Kurul'da, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını Cumhurbaşkanlığı locasından izledi. Hayrünnisa Gül, eşinin konuşmasını zaman zaman kitapçıktan takip etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dinledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Genel Kurul'da yer almazken, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak hazır bulundu.

Genel Kurul'da yeni yasama yılının açılışını Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile yabancı misyon temsilcileri de izledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması sırasında, kendisine refakat eden TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, konuşmayı komisyon sırasında oturarak izledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul salonuna girmeden önce, kuliste Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve bazı milletvekilleriyle sohbet etti.

24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla milletvekili sıralarına kırmızı gül bırakıldı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title