Haberler

Yeni Vekiller Tasarrufulu Çıktı, Altın Rozete Rağbet Yok

Mazbatalarını Alıp Meclis'e Gelerek Kayıt Yaptıran Milletvekilleri TBMM'nin 425 YTL Değerindeki 22 Ayar Altın Rozetine İlgi Göstermiyorlar.

Seçim bölgelerinden mazbatalarını alıp Meclis'e gelerek kayıt yaptıran milletvekilleri TBMM'nin altın rozetlerine ilgi göstermiyorlar. Eski milletvekilleri "Nasıl olsa bizim var" deyip rozet almazken yeni vekiller ise, "Rozetle değil işimizle anılmak isteriz" diyerek "tasarruflu" davranmayı seçiyorlar.

Kayıtlarını yaptırmak için bugün Meclis'e gelen milletvekilleri, personel tarafından kırmızı güllerle karşılandılar. Eski milletvekilleri sadece parmak izi verip imza atarken yenilerin Meclis personelden sık sık yardım istedikleri gözlendi.

ALTIN ROZET

Meclis'in en çok konuşulan konusu ise 425 YTL'lik 22 ayar altın TBMM rozeti oldu. Eski ve yeni vekillerin rağbet etmediği rozeti şu ana kadar üç milletvekili aldı. AKP'nin 22. Dönem milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Mehmet Kerim Yıldız ile CHP'den yeni seçilen Derviş Günday altın rozei tercih edenler oldu. 20 Milletvekili ise 50 YTL'lik "altın suyuna batırılmış" rozetten aldı. Eski milletvekilleri, "nasıl olsa bizim var" diyerek rozet almayı tercih etmediler.

Bülent Ecevit'in doktoru olarak bilinen CHP milletvekili Mücahit Pehlivan, "Rozet alacak mısınız" diye soran gazetecilere, "Yaptığımız işlerle kendimizi tanıtalım" diyerek almamayı tercih etti.

40 YILLIK POLİTİKACI GİBİ

Şu ana kadar Meclis'e iki kadın milletvekili kaydını yaptırdı. Heyecanlı ve acemi olduğunu gizlemeyen AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı kaydını yaptırırken gazetecilerden ve personelden yardım istedi.

Milletvekili seçilen CHP lideri Deniz Baykal'ın Özel Kalem Müdiresi Nesrin Baytok, Meclis'e eşi Can Baytok'la beraber geldi. Baytok, rahatlığı ve şıklığıyla dikkat çekti. Sade giyimiyle bilinen Baytok, 40 yıllık politikacı gibi gazetecilerin sorularını büyük rahatlıkla yanıtladığı görüldü.

AKP'NİN BAKANLARI

59. Hükümetin bakanlarından Ali Babacan, Binali Yıldırım, Cemil Çiçek ve adı yeni bakanlar arasında geçen Mehmet Sağlam ile Köksal Toptan bugün kaydını yaptıranlar arasında yer aldı.

Sabah saatlerinde geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybeden MHP Milletvekili Cihat Özönder'in ölüm haberi üzüntüsünü yaşıyan MHP'li Osman Durmuş, işlemlerini hızla bitirmeyi tercih etti.

Meclis'te en fazla ilgiyi ise BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu gördü. Uzun bir aradan sonra Milletvekili olarak yeniden Meclis'e giren ve cumhurbaşkanı seçiminde Genel Kurula gireceğini açıklayan Yazıcıoğlu, AKP'lilerin ilgisiyle karşılandı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title