Haberler

Yeni Teşvik Paketindeki Yatırım Katkı Oranlarını Uygulayabilmek İçin Hükümet Yeni Bir Düzenleme Yapacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıkladığı Yeni Teşvik Paketinde Yer Alan Bölgesel Yatırımlar ile Büyük Proje Yatırımlarına Uygulanacak "Yatırıma Katkı Oranlarının" Tasarıdaki Haliyle Hayata Geçirilmesi ve Çanakkale'nin İlçeleri Olan Gökçeada ve Bozcaada'nın 4'üncü Bölge Desteklerinden Yararlanması İçin Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Öngören Tasarıya İki Maddelik Bir Ekleme Yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketinde yer alan bölgesel yatırımlar ile büyük proje yatırımlarına uygulanacak "yatırıma katkı oranlarının" tasarıdaki haliyle hayata geçirilmesi ve Çanakkale'nin ilçeleri olan Gökçeada ve Bozcaada'nın 4'üncü bölge desteklerinden yararlanması için Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik öngören tasarıya iki maddelik bir ekleme yapılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketindeki yatırıma katkı oranların bölgesel bazda yüzde 25'den yüzde 60'a, büyük yatırım projelerinde yüzde 45'ten yüzde 70'e çıkarılabilmesi için hükümet TBMM'de görüşülen Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısına önergeyle ekleme yapacak.

Ayrıca bölgesel teşvik kapsamında 2'inci bölgede bulunan Çanakkale'nin ilçeleri olan Gökçeada ve Bozcaada'nın 4'üncü bölgeye verilen desteklerinden yararlanabilmesi için de aynı tasarıya bir önergeyle ekleme yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketinde yer alan bölgesel yatırımlar ile büyük proje yatırımlarına uygulanacak "yatırıma katkı oranlarının" tasarıdaki haliyle hayata geçirilmesi için TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısına eklenecek bir maddeyle, daha önce bölgesel yatırımlar için yüzde 25 olarak belirlenen yatırıma katkı oranı yüzde 60'a, büyük proje yatırımlarında ise bu oran yüzde 70'e çıkarılacak. Ayrıca Çanakkale'nin ilçeleri olan Gökçeada ve Bozcaada'nın 4'üncü bölge teşviklerinden yararlanabilmesi için TBMM'de bulunan, torba yasa olarak da nitelendirilen Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya önergeyle bir madde daha eklenecek.

(ANKA)

(HGS/YLD/NK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title