Haberler

Yeni Tesla Uçan Otomobile Dönüşebilecek

Elon Musk, yeni tanıttığı, 0-100 km arasına 1,9 saniyede çıkabilen elektrikli spor otomobil Roadster'ın özel geliştirme paketleriyle uçan otomobile dönüştürülebileceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi konumundaki Tesla, 2008 yılında satışa sunduğu Roadster'ın yenilenmiş bir modelini tanıttı. Saatte 400 km hıza ulaşabilen yeni Roadster, Tesla CEO'su Elon Musk tarafından 'dünyanın en hızlı seri üretilen otomobili' ilan edildi. Roadster 0'dan 100 km/s hıza yalnızca 1,9 saniyede ulaşabiliyor.Bu büyük gücü üretmekse, dört çeker otomobilin birisi önde, ikisi arkada olmak üzere güç üreten 3 elektrik motoruna düşüyor.

TEK ŞARJLA BİN KM YOL KAT EDEBİLİYOR

Hız rekorunu elinde tutan İsveçli Koenigsegg markasının geliştirdiği Agera RS, saatte 447 km hız yapabiliyor.Yeni Roadster, 200 kWh'lık elektrik pilleri tam dolu olduğunda bin km yol kat edebiliyor.Bugüne kadarki en yüksek menzile sahip elektrikli otomobil olan Roadster, elektrikli otomobilleri tek şarjla şehirlerarası yolculuk yapabilme kabiliyetine kavuşturuyor.

ÖZEL UÇUŞ KABİLİYETİNE SAHİP OLACAK

Otomobilin heyecan verici tanıtımından birkaç gün sonra, Elon Musk yeni Roadster'a dair yeni birkaç duyuru yaptı. Elon Musk, 2020 yılında satışa sunulacak otomobilin özel bir uçuş kabiliyetine de sahip olabileceğini tweet'ledi. Musk tweet dizisine, "Bunun giriş seviyesi performans olduğunu açıklığa kavuşturmalıyım." diyerek başladı.

"Bu performansı bir sonraki seviyeye taşıyacak özel bir seçenek paketi olacak.Yeni nesil Roadster'ın otomobilin kısa uçuşlar yapmasını sağlayan bir yükseltme paketi olacağını söylemiyorum, ama belki…Bu kesinlikle mümkün, yalnızca bir güvenlik meselesi. Roket teknolojisini otomobillere getirmek devrimsel yeni imkânı beraberinde getiriyor."

YAZILIM GÜNCELLENEBİLİYOR

Tesla, otomobillerinin içerisindeki bilgisayar sistemine gönderdiği yazılım güncellemeleriyle otomobillerini bir cihaz gibi yenileyebiliyor. Yapılan yazılım güncellemeleri, isteyen Tesla kullanıcılarına otomobillerinden daha yüksek performans alma şansı sunuyor.

Bu açıdan bakılırsa, Tesla'nın daha şimdiden Roadster'ı nasıl daha hızlı hale getirebilecekleri üzerinde çalışıyor olması muhtemel.Kimileri Musk'ın otomobilin uçacağı konusunda ciddi olmadığı düşünüyor. Fakat roket teknolojileri konusunda öncü SpaceX'in de CEO'su olan Musk, iki şirketi arasındaki işbirliğini yeni bir boyuta taşımanın yollarını bulmuş da olabilir.

BAŞKA ŞİRKETLER DE UÇAN OTOMOBİL İÇİN ÇALIŞIYOR

Musk, daha önce elektrik pilleri ve güneş panelleri üreten bir diğer şirketi SolarCity'yi Tesla için satın almıştı. SolarCity'nin kurucu CEO'su Lyndon Rive iken, şirketin başkanı Musk'tı. Uçan otomobiller yalnızca Elon Musk'ın ilgi alanına girmiyor. Otomotiv endüstrisinin büyük oyuncuları da bu konuda çalışmalar yapıyorlar.

Elon Musk'ın açıklaması, otomotiv endüstrisinin bir diğer oyuncusu ve Volvo'nun da çatı şirketi olan Geely'nin uçan otomobil şirketi Terrafugia'yı satın almak istediklerini doğrulamasına bir yanıttı. (HABERTÜRK)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nicola Tesla Elon Musk Teknoloji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title