Haberler

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Eğitim ve İstihdam Programı

Basın İlan Kurumu ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" düzenlendi.

Basın İlan Kurumu ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" düzenlendi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, program dolayısıyla Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen etkinlikte, birçok sektörde olduğu gibi medya sektöründe de istihdamın önemli bir sorun olduğunu söyledi. Kurum olarak sorumluluk alanlarına giren yazılı basın kuruluşlarıyla her zaman yakın işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Karaca, gazetelerin ihtiyaç duyduğu elemanlara nitelik kazandırmak ve onlara istihdam sağlayabilmek için "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"nı başlattıklarını bildirdi.

Eğitimin yanında istihdam boyutunun da olmasının programa ayrı bir prestij kazandırdığını ifade eden Karaca, "Programın, basın kuruluşlarımızın nitelikli eleman çalıştırmasına ve istihdama katkı sağlayacağını ümit ediyorum." dedi.

Basın İlan Kurumunun görev ve sorumluluklarıyla ilgili de bilgiler veren Karaca, merkez İstanbul olmak üzere 41 ilde teşkilatlarının bulunduğunu belirtti.

Karaca, gazetelerin internet sitelerinin tasarım boyutu ve alt yapı açısından uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için bazı adımlar atacaklarını bildirerek, yerel gazetelerin internet sitelerinin dijital reklam piyasasına entegre edecek bir proje üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

Programa, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Aslan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, davetliler ve programın kursiyerleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Üniversitesi Yakup Karaca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title