Haberler

Yeni Malatyaspor 3 yıl sonra Süper Lig'de küme düştü

Güncelleme:

2017 yılında Süper Lig'e çıkan Yeni Malatyaspor, bu sezon aldığı başarısız sonuçların ardından bugün evinde Gaziantep FK'ye mağlup olmasına rağmen Ankaragücü'nün sahasında Denizlispor'u 1-0 mağlup etmesi nedeniyle 3 yıl aradan sonra küme düştü.

Malatya Belediyespor adıyla 1986 yılında kurulan ve 2010'da Yeni Malatyaspor ismini alan sarı-kırmızılı kulüp, 2016-2017 sezonunda TFF 1. Lig'i ikinci bitirerek Süper Lig'e yükselmişti. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor, 3 yıl içerisinde önemli başarılara imza atmış ve bu sezonun başında da ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne katılmıştı.

Sezon başında Sergen Yalçın ile anlaşan Yeni Malatyaspor, ilk kez katıldığı UEFA ön eleme maçında Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'yı elemiş ikinci turda ise Sırbistan'ın Partizan ekinine yenilerek Avrupa Ligi'ne erken veda etmişti.

1 sezonda 3 teknik direktör değişikliği

UEFA'dan sonra 2019-2020 sezonuna da istediği gibi başlayamayan Yeni Malatyaspor, ilk yarıyı 24 puan ile tamamladı. Devre arasında Sergen Yalçın ile yollarını arayan sarı-kırmızılar ikinci yarıya ise Teknik Direktör Kemal Özdeş ile başladı. Ancak Özdeş ile ligde çıktığı 5 maçta da galibiyet yüzü göremeyen Yeni Malatyaspor'da mart ayında Özdeş ile de yollar ayrıldı.

Son olarak Teknik Direktör Hikmet Karaman ile anlaşan sarı-kırmızılı ekip, ligde çıktığı 11 maçta sadece 3 galibiyet alarak 35 puanla bir alt lige düşen takımlardan biri oldu.

Başkan Gevrek'in en kötü sezonu

Yeni Malatyaspor'un başında 6. yılını geride bırakmaya hazırlanan ve bu süre içerisinde 2. Lig'den aldığı takımı Avrupa'ya taşıyarak önemli bir başarıya imza atan Başkan Adil Gevrek, kariyerinin en kötü sezonunu yaşadı.

Başkanlığa geldikten sonra ilk sezon takımı 2. Lig'de şampiyonluk sevinci yaşatarak 1. Lig'e yükselten Gevrek, sarı-kırmızılı kulübü 2 yıl sonra ise Süper Lig'e çıkardı. Adil Gevrek başkanlığındaki yönetimin Avrupa hedefi doğrultusunda da Yeni Malatyaspor, Süper Lig'deki ikinci sezonunda ligi beşinci sırada bitirerek UEFA'ya katıldı.

Başarılı geçen 2 yılın ardından Süper Lig'de üçüncü sezonunu kötü geçiren Yeni Malatyaspor, Adil Gevrek'in başkanlığında ise küme düşerek taraftarı hayal kırıklığına uğrattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yeni Malatyaspor Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title