Haberler

Yeni Kimlik Kartı Başvuruları

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık, çipli kimlik kartı başvurusu yaptı.

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık, çipli kimlik kartı başvurusu yaptı.

Serik İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelen Kaymakam Şimşek ve Çalık, Nüfus Müdürü Hatice Tümer'den çalışmalar hakkında bilgi aldı ve kimlik müracaatında bulundu.

Önce imzası alınan ardından da parmak ve avuç içi izi veren Şimşek ve Çalık, kart için kullanılacak geçici şifrelerin bulunduğu zarfları teslim aldı.

Kimlik kartları hakkında bilgi veren Nüfus Müdürü Tümer, kredi ve banka kartlarında olduğu gibi şifre sistemi bulunan yeni kartların çalınmaya ve kopyalanmaya karşı korumalı olduğunu belirtti.

Bu nedenle dolandırıcılık ve sahteciliğin önüne geçilmiş olacağını kaydeden Tümer, "Başvurular biyometrik fotoğraf ile yapılacak. Gerekli evrakların tesliminin ardından imza ve parmak izi alınarak sisteme yüklenecek. Kayıt işlemi yapılır yapılmaz eski nüfus cüzdanları geçerliliğini kaybedecektir. Biz de 15 gün geçerli olacak bir belge vereceğiz. Yeni kimlik kartları posta ile evlere gönderilecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Çalık Haluk Şimşek Serik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title