Haberler

Yeni: "İleri Demokrasi AK Parti ile Geldi"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Tunus, Cezayir, Umman, Sudan, Mısır, Irak-Kerkük, Fas ve Yemen’den gelen misafirlerine sabah kahvaltısı verdi.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Tunus, Cezayir, Umman, Sudan, Mısır, Irak-Kerkük, Fas ve Yemen'den gelen misafirlerine sabah kahvaltısı verdi. Yeni, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada AK Parti'nin kendisini merkez siyasette konumlandıran muhafazakar demokrat bir kitle partisi olduğunu söyledi.

Gençlere, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük demokratikleşme ve değişim hamlesini başlatan AK Parti'nin, kurulduğu 2001'den bu yana girdiği 5 seçimden ve 2 halk oylamasından başarıyla çıktığını ve üst üste üç dönem oylarını artırarak iktidarda kalma başarısı gösterdiğini kaydeden Yeni, "AK Parti'nin geliştirdiği "muhafazakar demokrat" siyasi kimlik, kurumsallaşarak büyük bir siyasi cazibe merkezine dönüşmüş ve diğer bölge ülkelerine örneklik teşkil edecek bir ilham kaynağı haline gelmiştir" diye konuştu.

AK Parti'nin muhafazakar demokratlık anlayışından örnekler veren Yeni, "AK Parti'nin geliştirmeye çalıştığı muhafazakar demokrat siyasi kimlik dünya genelindeki muhafazakarlık pratikleriyle örtüşen özelliklere sahip olmakla birlikte, Türkiye'nin sosyokültürel özellikleriyle şekillenen bir muhtevaya ve yerel dinamiklerle şekillenen bir siyaset tarzına sahiptir. Büyük oranla Müslümanların yaşadığı bir ülkede demokrasi tecrübesinin gelişmesinde ve bölgesinde örneklik oluşturmasında muhafazakar demokrat anlayışın ciddi katkısı bulunmaktadır" dedi.

Uzlaşma kültürüne dayalı reform siyaseti, sistemi normalleştiren kucaklayıcı birlik siyaseti, değişimci, ilkeli, yüksek siyaset yaptıklarının altını çizen Başkan Yeni, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"AK Parti'nin ileri demokrasi anlayışı; kişinin vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinin eksiksiz yaşanabildiği ve bunların her türlü otorite karşısında korunduğu, devlet tarafından kesin bir biçimde garanti altına alındığı; vatandaş iradesinin devletin bütün kurumları üzerinde belirleyici etkiye sahip olduğu, sadece düzenli aralıklarla yapılan seçimlerle değil, kamu hayatının her alanında vatandaşların kararlarıyla ve denetimleriyle yönetime katılabildikleri kurumsallaşmış, özgürlükçü demokrasi olarak tanımlıyoruz. AK Parti demokrasiyi, halkın geniş boyutlu katılımı ile sürekli geliştirilmesi gereken bir süreç olarak görmektedir. Hoşgörü, diyalog ve müzakere rejimi olan demokrasi, hukuk kurallarının ve yönetim ilkelerinin vatandaşların rızasıyla ve iradesiyle şekillendiği yönetim biçimidir. AK Parti iktidarında Türkiye, hukukun hakim olduğu, her vatandaşın hakkını arayabildiği bir ülke haline gelmiştir. Türkiye artık bir kanun devleti değil, gerçek bir hukuk devleti olma yolundadır. Temel hak ve özgürlükler evrensel ölçülerde geliştirilmektedir. Geliştirdiğimiz sosyal politikalarla; kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, engelli vatandaşlarımız ve yaşlılarımız toplum içinde daha rahat yaşar hale geldiler. Sizlere burada anlattıklarım, inşallah yaşadığınız ülkelere de örnek olur. Adana'da gördüğünüz özgür ortam tüm Türkiye'de yaşanmaktadır. Halkımıza bu rahatlığı yaşatmanın haklı onurunu da duyuyoruz."

Programın bir bölümüne AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'da eşlik ederek yurt dışından gelen gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kahvaltıya, İl Başkan Yardımcısı Orhan Tosun, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, Gençlik Kolları Genel Merkez Dış ilişkiler Komisyonu üyeleri Kamil Karip ve Mehmet Yoka da iştirak ettiler.

Tunus'tan gelen genç Fikret Yeni'ye, Tunus En-Nahda Partisinin seramik amblemini ve kitapçık hediye etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Cezayir Tunus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title