Haberler

Yeni Havalimanı Hava Sahası Çalışmaları Başladı

İstanbul’un yeni havalimanı için hava sahası düzenlemeleri devam ediyor.

İstanbul'un yeni havalimanı için hava sahası düzenlemeleri devam ediyor. Hava sahası düzenlemeleri için DHMİ AHL Trafik Kontrolörlerinden bir ekip oluşturularak, Simülasyonun üzerinde uçakların yeni havalimanına iniş kalkışını çalışıyor. Yeni havalimanı hava sahası çalışmalarının başladığını DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak sosyal medya hesabından duyurdu.

Yapımı hızla devam eden İstanbul'un yeni hava limanının hava sahası düzenlemeleri hızla devam ediyor. Yeni havalimanının yapımı tamamlanmadan önce hava sahası planlaması yapılıyor. DHMİ tarafından oluşturulan bir ekip tarafından Zamanlı Hava Trafik Kontrol Simülasyonu (ATC-RTS) sisteminden çalışmalar yapılıyor. Hava Trafik Kontrol Simülasyonunda yeni havalimanına uçakların iniş kalkışları ve yaklaşmaları nasıl yapılabileceği planlanıyor. Planlamaların tüm hızıyla devam ettiğini sosyal medya hesabından duyuran DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, " İstanbul'daki hava limanlarına (AHL, Sabiha gökçen ve İstanbul Yeni Havalimanı) iniş kalkış yapacak uçaklara hava trafik kontrol hizmetinin verildiği İstanbul hava sahası tamamen yenilenerek bu hava limanları için uyduya dayalı standart geliş/kalkış usullerinin taslakları hazırlandı" paylaşımını yaptı.

Çalışmalar 8 hafta sürecek

Yeni havalimanı yapımı tamamlanmadan önce teknik hazırlıkları da DHMİ tarafından sürdürülüyor. DHMİ AHL Trafik Kontrolörlerinden bir ekip oluşturularak, İstanbul havalimanları hava sahası planlaması yapıyor. Bu kapsamda yeni havalimanına uçakların yaklaşması, inişi kalkışı nasıl yapacağı bilgisayar ortamında çalışılıyor. Simülasyonunda yeni havalimanına iniş kalkış ve yaklaşmalar hakkında eğitim alan DHMİ AHL Trafik Kontrolörlerinden oluşan ekibin eğitimi 8 hafta sürecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title