Haberler

Yeni "Fatih Projesi" : Hologram Teknolojisi

Güncelleme:

Musion, eğitim sektöründe büyük bir yeniliğin önünü açıyor.

Dünyada 3 boyutlu efekt ve gösteri teknolojilerinin en yaratıcı patentlerini elinde tutan ve sektör lideri olarak birçok başarılı projeye imza atan Musion, hologram teknolojilerini hayatın her alanında uygulamaya yönelik hamlelerini aralıksız sürdürüyor.

Son olarak Hindistan'da gerçekleştirilen seçimlerde 1.400'den fazla noktada hologram teknolojisini uygulayarak, seçimi kazanan adaya büyük katkı sağlayan Musion, teknolojinin son halkası hologram sistemlerini eğitim sektörünün kullanımına açmak için ürün gelişimlerini tamamladı.

Üç boyutlu görüntülü teknoloji sistemiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilgi toplumu yaratmak ve eğitimde teknolojiyi yararlı kılmak amacıyla uygulamaya konulan Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi'ni (Fatih) bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanan Musion Türkiye, hologram teknolojisinin dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşmasına öncülük ediyor.

Eğitim Sisteminde Devrim Geliyor…

Londra, Sydney, Los Angeles ve Hong Kong gibi dünyanın merkezi konumundaki bölgelerin ardından Türkiye'de de faaliyetlere başlayan Musion, üç boyutlu gerçekleştirilebilen hologram görüntü uygulamasıyla birlikte, öğrenci ve öğretmenler arasında mesafe gözetmeksizin eğitim imkânı sunacak.

Geliştirilen proje hakkında bilgi veren Musion yatırımcısı ve Musion Türkiye Kurucu Ortağı Murat Günenç, Türkiye'de yeni farkındalık oluşturan üç boyutlu görüntü uygulaması konusunda, ihtiyaca uygun olan her alanda hizmet üretme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Hologram teknolojisinin günlük hayatta daha fazla kullanılması için özel ürünler de geliştirdiklerini aktaran Günenç: "Amacımız genç nüfusa sahip Türkiye'de hologram teknolojisinin de desteği ile eğitim alanında bir adım daha yukarı çıkmak. Burada sadece ticari değil sosyal sorumluluk çerçevesinde de hareket ediyoruz. Hologram teknolojisi eğitim alanında kullanıldığında görsel öğrenme imkânı sağlayacak. Bu sayede deneyler 3 boyutlu olarak yapılabilirken, örneğin tıp öğrencileri için beyin yapısı; hologram ile sinir hücrelerine kadar öğrenilebilecek. Bu teknoloji Anadolu'nun en uzak köyüne kadar çok rahat bir şekilde ulaştırılabilecek. Böylece eğitim imkânlarından ülkemizin her köşesi eşit bir şekilde yararlanabilecek. Fatih Projesi'ne de destek olacak bu çalışma eğitimde gelişmişliğimizi daha da arttıracak" dedi.

Hali hazırda bazı üniversiteler ile bu alanda görüşmeler yaptıklarını ifade eden Günenç; "Yeni öğretim yılında bazı üniversitelerimiz derslerde hologram teknolojisini aktif olarak kullanmaya başlayacaklar. Bu sayede eğitim sistemine büyük katkı sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title