Haberler

Yeni Faiz Artırımları Geliyor

Merkez Bankası'nın İki Ay Üst Üste Yaptığı Yarım Puanlık Faiz Artırımlarının Ardından Bir Yenisinin Daha Gelmesi Bekleniyor.

Merkez Bankası'nın iki ay üst üste yaptığı yarım puanlık faiz artırımlarının ardından bir yenisinin daha gelmesi bekleniyor. Piyasa beklentileri, perşembe günü yapılacak olan toplantıdan yine yarım puanlık artış geleceği yönünde.

Merkez Bankası'nın faiz toplantısı ile ilgili bir rapor yayınlayan JP Morgan, olumlu gelen haziran enflasyonuna karşın Merkez'in yine de faiz artırımı yapacağını öngördü.

Merkez'in önceki açıklamalarında özellikle yüksek enerji fiyatlarına ve enflasyonun ikincil etkilerine dikkat çektiğini hatırlatan JP Morgan, ayrıca yıllık enflasyonun da yüzde 10.6 ile yüzde 9.3 olan hedefin üzerinde seyrettiğini vurguladı.

İKİ ARTIŞ DAHA YOLDA 

JP Morgan'ın açıklamasında Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin şu tahmin yapıldı:

 

"Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını devam ettirmesine ve kredibilitesini kuvvetlendirmeye ihtiyacı var. Sonuç olarak biz Merkez Bankası'n ın hem Temmuz'da hem de Ağustos'ta iki kez 0.5'er puanlık faiz artırımı yapacağını öngörüyoruz. Özellikle Temmuz ayındaki fai artırım tahminimizen çok eminiz."

 

Merkez Bankası, Mayıs ayında 22 ay aradan sonra ilk kez faiz artırımına giderek, gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 15.75’e yükseltmişti. Banka, haziranda da yine yarım opuanlık bir artışla faizleri yüzde 16.25'e çıkartmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title