Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Erzincan’da 41 bin 69 öğrenci ders başı yaptı

Erzincan'da 41 bin 69 öğrenci ders başı yaptı.

Vali Abdurrahman Akdemir, okulların açılması dolayısıyla, Vali Recep Yazıcıoğlu İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Erzincan'da eğitim kurumlarının fiziki altyapısının birçok ilden avantajlı durumda olduğunu ifade eden Akdemir, " Erzincan, ikili eğitim-öğretim yapmayan, Türkiye'deki üç beş ilden birisi. Bize de yeni fiziki imkanlar yerine, mevcut eğitim-öğretimin kalitesini artırmak kalıyor. Erzincan'da bizim eğitim de politikamız bu olacak. 'Önümüzdeki 3 yılda Erzincan'a özlediği akademik başarıyı armağan edeceğiz' demiştik. Bunun çalışmasını yaptılar, inanıyorum ki bu gerçekleşecek" diye konuştu.

Kentte okul öncesi eğitim oranının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini belirten Akdemir, şunları kaydetti:

"Okul öncesine başlayan öğrencilerle okul öncesiyle tanışmayan, doğrudan birinci sınıfa gelenler arasında ileriki yıllarda büyük farklar olduğunu eğitimciler olarak hepimiz biliyoruz. Erzincan'da bu anlamda hiçbir eksiğimiz yok, bu yıl yaklaşık 40 milyon liralık kaynağı eğitim-öğretim için harcayacağız. Geriye bir şey kalıyor, başarıya inanmak ve devlet okullarına inanmak. İstiyoruz ki Erzincan 70-80'li yıllardaki özlediği başarılara tekrar kavuşsun. Bunun için sadece öğretmenlere görev düşmüyor, velilere de büyük görevler düşüyor. Veliler, öğretmenlerle bir araya gelmeli ve öğrencilerini yakından takip etmeli."

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise kentte 14 okul öncesi eğitim kurumunda, 101 ana sınıfında, 124 ilkokul, 66 ortaokul, 8 imam hatip ortaokulu ve 45 lisede 41 bin 69 öğrencinin ders başı yaptığını ifade ederek, şu şekilde konuştu:

"Bu yaz hareketli günler geçirdik, zorunlu 12 yıllık eğitim dolayısıyla geçtiğimiz yıl ilkokul ve ortaokul olarak belirlediğimiz okullarda kademeli geçişi sonlandırarak, ilkokulları ilkokullara, ortaokulları da ortaokullara gönderdik. Orta öğretimde yüzde 54'e varan dört yıllık akademik eğitime yerleşme oranıyla, lise düzeyindeki öğrencilerimizin her geçen günü bizi daha da umutlandıran başarılarının artarak devam ettiğini göreceğiz. Hepimizin arzusu, öğrencilerimizin yüksek eğitimi tamamlamalarıdır. Elimizden geldiği kadar onlara bu imkanı sağlamak için bu çalışacağız."

Konuşmaların ardından Vali Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak ellerine aldıkları zili çalarak yeni eğitim-öğretim yılını başlattılar. - Erzincan

Kaynak: AA / Yerel

Recep Yazıcıoğlu Erzincan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title