Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Antalya'da düzenlenen tören çerçevesinde Duraliler İlk ve Orta Öğretim Okulu'nun açılışı yapıldı, ilk ders zili Vali Sebahattin Öztürk tarafından çalındı

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Antalya'da tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törene Gülay'ın yanısıra ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, daha sonra Duraliler İlk ve Orta Öğretim Okulu'nda devam etti.

Okulun açılış törenine Vali Sebahattin Öztürk, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Öztürk, Türkiye'de yaklaşık 16 milyon öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başladığını söyledi. Türkiye'nin eğitimdeki nüfusunun birçok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu dikkati çeken Öztürk, "Eğitime çok büyük kaynak harcanıyor. Bunu da hak ediyor. Eğitimde insanlarımız sadece birbirleriyle değil, dünya ile yarışıyor. Antalya, eğitimde büyük bir mesafe kat etmiştir. Daha iyisini yapmak gerekiyor" dedi.

Öztürk, 4+4+4 eğitim öğretim yasası çerçevesinde hedeflerinin tekli eğitim ve sınıflarda 30'un altında öğrencinin yer alması olduğunu vurgulayarak, hayırsever vatandaşların eğitime son 10 yılda 3 bin 500'ün üzerinde derslik hediye ettiğine dikkati çekti.

Gülay ise Antalya'da bin 393 okulda 25 bin öğretmen ve 430 bin öğrenci ile eğitim öğretim yılının başladığını söyledi. 2003 yılında 8 bin 354 olan derslik sayısının son 10 yılda yüzde 77 artışla 2013 itibarıyla 14 bin 850'ye ulaştığını ifade eden Gülay, şöyle devam etti:

"Akademik açıdan da başarımız ortadadır. 2006 yılında ÖSYM verilerine göre 39'uncu sırada olan ilimiz, son 5 yılda Türkiye genelinde ilk 10 il arasında olma başarısını göstermiştir. Mevcut başarı ile asla yetinmeyeceğiz ve daima ileriye gideceğiz. Yeni öğretim yılı başlangıcı ile 19 okul, 269 derslik, 2 öğrenci pansiyonu, bir spor salonu ve bir halk eğitim merkezi daha hizmete girmiştir. Daha güzel günlere emin adımlarla yürümekteyiz."

Konuşmaların ardından Vali Öztürk ve protokol üyeleri tarafından Duraliler İlk ve Orta Öğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Vali Öztürk, daha sonra ilk ders zilini çaldı, ardından sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler verdi.

Okulda, ayrıca 6 yıl önce evde yaşadığı bir kaza sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Kahraman Demir adına ailesi tarafından yaptırılan kütüphane de açıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Öztürk Osman Nuri Gülay Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title