Haberler

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

Burdur'da yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Kentte, ilk ders zili ise "Behçelievler Şehit Sıdkı Kara" adı verilen ilkokulda düzenlenen programla çaldı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, programda yaptığı konuşmada, il genelinde 43 bin 828 öğrencinin ve 3 bin 285 öğretmenin ders başı yaptığını söyledi.

Burdur'un geçmiş yıllardan beri eğitim kalitesine ve başarı ölçeğine her yıl yenilerini ekleyen bir il olduğunu dile getiren Şıldak, şunları kaydetti:

"Eğitim alt yapısının geliştirilmesi, okullarımızın hem sayıca hem de kalite olarak daha donanımlı hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız, hükümetimiz son derece büyük gayretler gösteriyor. Bunu eğitime yapılan yatırımlarla gözlemliyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları ilgili birimler olarak valiliğimizin koordinasyonunda eğitim faaliyetlerini hem yatırımlar yönüyle alınacak ve alınmış olan tedbirlerle eğitim kalitemizi yükseltmek, çocuklarımızın huzurlu ve güvenli ortamlarda sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sağlamak üzere seferberiz."

Okul şehit mezununun adını taşıyacak

Okula verilen isimle ilgili de bilgi veren Şıldak, şehit polis memuru olan Sıdkı Kara'nın okulun mezunlarından olduğunu ve 2014 yılında Diyarbakır'da şehit olduğunu belirterek, anısının yaşatılması için adının mezun olduğu okuluna verildiğini aktardı.

Öğrencilerin halk oyunları gösterileri sunduğu program sonunda, protokol üyeleri okulun kurdelesini keserek, sınıfları gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title