Haberler

Yeni Dünya Sempozyumu

3

3. Uluslararası 'Yeni Dünya Sempozyumu'nun Tarsus'taki bölümünde biraraya gelen 15 ülkeden bilim insanları, ilçenin ören yerlerini gezdi.

Aralarında ABD, İspanyol, Çin, İran,İsrail, İtalyan, Irak, Japon, Pakistan, Hindistan, Mısır, Suriye ve Arnavutluk gibi ülkelerden 60 bilim insanın sempozyum sonrasında, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın Şelale restaurantta onurlarına verdiği akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, birkaç yıl önce AB uyum süreci nedeniyle yaptıkları kamış sele, sepet ve çeki yapamayınca çaresiz kalan Tarsus'un Akgedik köylülerinin hediyelik eşya konulabilecek sele ve sepet yapmalarını istediklerini söyledi.

Ailelerini geçindirebilmek amacıyla aile boyu sepet ve sele imal eden Akgedik köyüne bir süre önce giderek onların ekonomik yaşamlarının düzene girmesine neden olan sele ve sepetlerin turizm sektöründe kullanılabileceğini belirten Kaymakam Gödekmerdan, Yeni Dünya sempozyumu nedeniyle Tarsus'a gelen yabancı konuklara içinde cezerye, bandırma, tanıtım broşürleri, şişede zeytinyağı ve nar ekşisi gibi Tarsus'a özgü ürünlerin bulunduğu hediyelik sepetlerden bir adet konuklara armağan etti.

(SÖ-DAB-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title