Haberler

Yeni Doğan Bebeklere 'İşitme' Taraması

Sağlık Bakanlığı, Yeni Doğan Bebeklerde İşitme Kaybı Olup Olmadığının Belirlenmesi Amacıyla Tarama Programı Başlattı. Yılda Bin Doğumun Üzerinde Doğum Gerçekleşen Hastanelerde 'Yenidoğan İşitme Taraması Ünitesi' Kurulacak.

Sağlık Bakanlığı, yeni doğan bebeklerde işitme kaybı olup olmadığının belirlenmesi amacıyla tarama programı başlattı. Yılda bin doğumun üzerinde doğum gerçekleşen hastanelerde 'Yenidoğan İşitme Taraması Ünitesi' kurulacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, 'Yenidoğan İşitme Taraması Programı', işitme kaybıyla doğan ya da doğum sonrası dönemde işitme kaybı ortaya çıkan çocuklarda işitme kaybının çocuğun konuşma gelişimini etkilemeden, psikolojik ve sosyal açıdan sağlıklı bir birey olarak toplumdaki yerini almasını sağlayacak şekilde erkenden saptanması ve bu konuda sağlık personelinin ve toplumun bilinçlendirilmesi için planlandı. İşitme kaybının saptanması bakımından en kritik dönemin 'yeni doğan dönemi' olduğu belirtilen genelgede, yenidoğan her bin bebekten 1-3'ünün ileri derecede işitme kaybı ile doğduğuna işaret edildi. Çocukluk döneminde geçirilen hastalıklar, kulak enfeksiyonları, kazalar ve kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle bu oranın yüzde 6'ya kadar çıktığına işaret edilen genelgede, Türkiye'de yıllık bin 800 bebeğin işitme kaybı ile doğduğu, ancak bunların erken ve zamanında tespiti konusunda sorunlar yaşandığının belirlendiği ifade edildi.

Tarama programı kapsamında 26 ildeki 39 hastanede 'Yenidoğan İşitme Taraması Ünitelerinin' kuruluşunun tamamlandığı ve işitme taramasına başlandığı belirtilirken, hedefin 81 ilde binin üzerinde doğumun gerçekleştiği tüm hastanelerde doğan her yenidoğana daha taburcu olmadan işitme taraması testlerini uygulamak olduğu vurgulandı.

(ZÇ-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title