Haberler

Bozdağ: Fezlekeler Geldiği Gibi İade Edildi

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bozdağ: "Bakanların fezlekeleriyle ilgili yasalara aykırı iş yapmamız söz konusu değil. Fezlekeler geldiği gibi iade edilmiştir." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık operasyonu sonucu istifa eden bakanların fezlekeleriyle ilgili yasalara aykırı iş yapmalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Fezlekeler nasıl geldiyse o şekilde iade edilmiştir. Fezlekelerin içine bakılmamıştır" dedi.

FEZLEKE TARTIŞMASI

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise 2011 seçimlerinde adaylar kesinleştikten sonra MHP'ye komplo kurulduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın komployu oy devşirmeye çevirdiğini öne sürdü. Bal, AK Parti'li Ömer Faruk adlı bir kişinin ABD ya da Kanada'dan yayın için para ödediğini, MHP'nin mağdur edildiğini ve AK Parti'nin bundan siyasi çıkar elde ettiğini söyledi.

Bal, Bozdağ'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki fezlekenin Meclis'e Adalet Bakanlığı kanalıyla mı başka kanalla mı geldiğini sordu.

"BENDEN ÖNCEKİ BAKAN DÖNEMİNDE GÖNDERİLDİ AMA KABUL EDERİM"

Adalet Bakanı Bozdağ, fezlekelerin Meclis'e nasıl sevk edileceğine ilişkin 2011 yılında yayımlanan Adalet Bakanlığı genelgesi olduğunu ifade etti. Bahçeli hakkındaki fezlekenin genelgeye uygun olarak gönderildiğini belirten Bozdağ, "Benden önceki bakan döneminde gönderilmiş ama ben de kabul ederim" dedi.

"BAKANLIĞIN GÖREVİ POSTACILIK"

Bozdağ, 17 Aralık operasyonunda isimleri geçen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekelerin görevleriyle ilgili olduğu için genelgeye aykırı oldukları gerekçesiyle iade edildiğini kaydetti. Fezlekelerin içine bakma imkanları olmadığını dile getiren Bozdağ, bakanlığın görevinin "postacılık" olduğunu söyledi.

"FEZLEKELER NEDEN BEKLETİLDİ?"

MHP'li Bal, hakkında yolsuzluk iddiası olan bakanlar hakkındaki fezlekelerin genelgeye göre değil, yasalara göre işleme tabi tutulması gerektiğini ifade ederek, "Madem içine bakmıyorsunuz, neden 45 gün beklettiniz? Adalet Bakanlığı'nda delillerin sureti alındı mı? Şüphe ediyorum. 'Hangi illerde operasyon yapılacaktı' sorusunun cevabı dosyada mı bulundu? Buna göre mi 17 ayrı ilde emniyet mensuplarına operasyon yapıldı?" sorularını yöneltti.

"GELDİĞİ GİBİ İADE EDİLDİ"

Adalet Bakanı Bozdağ, fezlekelerle ilgili yasalara aykırı iş yapmalarının söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Fezlekeler nasıl geldiyse o şekilde iade edilmiştir. Böyle bir şey yapmamız düşünülemez. Fezlekelerin içine bakılmamıştır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title