Haberler

Yeni Burdur Müzesi Projesi

Burdur'a yeni yapılacak müzenin proje tanıtım toplantısı Burdur Doğa Tarihi Müzesinde yapıldı.

Burdur'a yeni yapılacak müzenin proje tanıtım toplantısı Burdur Doğa Tarihi Müzesinde yapıldı.

Müzenin projesini üstlenen mimar Orhan Uludağ yaptığı konuşmada, yeni yapılacak müzede, mevcut müzede sergilenen eserlerin 5 katı kadar eser sergilenebileceğini belirtti.

Müzenin 10 bin metrekare kapalı 20 bin metrekare toplam alana sahip olacağını aktaran Uludağ, "Sergi alanının yaklaşık yüzde 60'ı arkeolojik buluntuların yer alacağı, yüzde 40'ı ise Selçuklu'dan başlayıp cumhuriyet dönemi eserlerinin de sergilenebileceği bir zaman dilimine sahip olacak." şeklinde konuştu.

Uludağ, müzede çocuklar için arkeolojik kazı laboratuvarının da yer alacağını ifade etti.

Proje sunumu sonrası gazetecilere açıklama yapan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, tarih ve kültür şehri Burdur'un tarihi eserlerinin sergilenebilmesi için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Burdur'da çıkan tarihi eserlerin sergilenmesi için mevcut müzenin yetersiz kaldığını dile getiren Yılmaz, "Misafirlerimizin rahatlıkla eserleri ziyaret edebileceği bir mekana Burdur'un kavuşması için çalışmalar başladı. Bakanlığımız tarafından yapılan ihaleyi alan firma bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları ve buradaki uzman arkadaşların fikirlerinin almak için proje değerlendirmesi yaptı. İnşallah en kısa süre içinde proje tamamlanır ve yeni müzemiz, tüm eserlerimizin sergilenebileceği çağdaş, modern bir alan olur." diye konuştu.

Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir, Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Burdur Müzesi Müdürü Hacı Ali Ekinci, projeyi hazırlayan firma ve müze yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şerif Yılmaz Selçuklu Uludağ Burdur Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title