Haberler

Yeni Böbrekle Hayata Döndü

Denizli'de 2.5 Yıldır Diyalize Bağlı Olarak Yaşamını Sürdüren Ev Hanımı Ganime Canmaya'ya, 3. Denemeden Sonra Böbrek Nakli Yapıldı.

Denizli'de 2.5 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren ev hanımı Ganime Canmaya'ya, 3. denemeden sonra böbrek nakli yapıldı.

Önceki gün Aydın'da beyin kanaması geçirmesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen Erkan Sevimli'nin (46) bağışlanan organlarından sol böbreği, Denizlili ev hanımı 51 yaşındaki Ganime Canmaya'ya nakledildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Böbrek Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Çağatay Aydın başkanlığında dün gece Aydın Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla Erkan Sevimli'nin sol böbreği alınarak Denizli'ye getirildi. Böbrek yaklaşık 4 saat süren bir operasyonun ardından, bugüne kadar 3 defa

böbrek nakli ameliyatına giren ancak doku uyuşmazlığı sebebiyle böbrek nakledilemeyen ev hanımı Ganime Canmaya'ya nakledildi.

3 çocuk annesi Ganime Canmaya'nın 2.5 yıldır organ nakli beklediği öğrenildi. Böbrek naklini gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Böbrek Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Çağatay Aydın, böbrek nakli yapılan Ganime Canmaya'nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve başarılı bir nakil gerçekleştirildiğini belirterek, "Hastamıza daha önce 3 kez nakil yapacaktık. Ancak bu nakillerde doku uyuşmazlığı oldu ve nakilleri gerçekleştiremedik. Dün Organ Nakil Merkezi'nden gelen bir haberle vefat eden Erkan

Sevimli'nin böbreğini alarak Denizli'ye getirdik. Gece başlayan operasyonla hastamıza sol böbreği uzun bir ameliyatın ardından naklettik. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi" dedi.

(SK-AV-SÇ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title