Haberler

Yeni Bilim Adamları Köylerden Çıkacak

Tübitak'ın Desteği ile Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tarafından Hazırlanan 'Gezici Bilim Merkezi' Otobüsü, Tekirdağ'ın Merkez Köylerinden Köseilyas'ta Minik Öğrencilerle Buluştu.

TÜBİTAK'ın desteği ile Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan 'Gezici Bilim Merkezi' otobüsü, Tekirdağ'ın merkez köylerinden Köseilyas'ta minik öğrencilerle buluştu.

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan 'Gezici Bilim Merkezi Projesi' start aldı. Köylerdeki çocukların bilime yönelmeleri için hazırlanan projenin ilk köyü olan Köseilyas'ta proje açılışı için tören düzenlendi. İlköğretim öğrencilerinin beyaz önlüklerini giyerek katıldıkları törende konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, proje sayesinde eğitimdeki ezberciliğin nedensel ilişkiye döneceğini söyledi. Vali Doğan, "Bu proje valiliğimize

getirildiğinde ben çok heyecanlandım. Bu projenin hem ulusal hem de yerel düzeyde kazanımları olacaktır. Bugüne kadar eğitimin paradigması haline dönüşen ezberciliğin yerine nedensellik ilişkisinin kurulacağı bir çalışma ortamı hazırlanacaktır. Bu bizim için çok önemli ve değerli bir başlangıç olacaktır. Bu başlangıcın yerel ölçüde Tekirdağ'da olması da ayrı bir önem taşıyor. Namık Kemal Üniversitesi çok genç bir üniversite, çevresine yapacağı katkılar konusunda mesajlara ihtiyacı vardı. Bu mesajı da bu

proje ile vereceğimizi düşündük" diye konuştu.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ise üniversitenin başlattığı bu işbirliği sayesinde köy çocuklarını bilimle tanıştırarak ileride köylerden yeni ve ünlü bilim adamlarının yetişmesini sağlayabileceklerini belirtti. Rektör Şenköylü, "Bu gençler kaliteli bir eğitim ve öğretim alıp iyi bir şekilde yetiştirilirse Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) kapılarında beklemesine gerek kalmaz. Eğitim süreci ailede başlar, okul öncesi, temel eğitim ve daha sonra üniversite ile devam eder.

Ancak unutmamak gerekir ki eğitim yaşam boyu sürer. Bu konuda anne ve babalara önemli görevler düşmektedir. Çocuklarını iyi eğitmeli ve bilim ve teknolojiye ilgi duymaları konusunda onları desteklemelidirler. Bu projenin diğer bir önemli yanı köy çocuklarında üniversite kavramını oluşturmaktır. Namık Kemal Üniversitesi'nin başlattığı bu işbirliği; belki de ileride köylerimizden Albert Einstein, Pastour, Alexander Fleming, Marie Qurie, Elie Metchnikoff gibi bilim insanlarının çıkmasına ve yetişmesine vesile

olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencilerinden birinin kurdeleyi kesmesi ile hizmete açılan 'Gezici Bilim Merkezi', çocuklar ve köylüler tarafından yoğun ilgi gördü. Çocuklar hayatlarında ilk kez gördükleri mikroskop ile saç tellerine baktı.

Proje kapsamında 20 ay boyunca Tekirdağ merkeze bağlı 20 köyde 9-12 yaş grubu yaklaşık bin öğrenciye 'Mikrocanlılar ve Vücudumuz', 'Gıdalarımız ve Beslenme', 'Doğamız ve Biz' başlıklı konularda programlar uygulanacak.

(EÖ-ED-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title