Haberler

Yeni Başkan DTP'li Eyüp Tanış

Şırnak İl Genel Meclisi, Bugün Yaptığı Toplantıda Yeni Yönetimini Belirledi. Meclis Başkanlığına DTP'li Eyüp Tanış Seçildi.

Şırnak İl Genel Meclisi, bugün yaptığı toplantıda yeni yönetimini belirledi. Meclis başkanlığına DTP'li Eyüp Tanış seçildi.

Meclis Başkanlığı ve yönetim seçimi gündemiyle toplanan Şırnak İl Genel Meclisi, yönetimdeki yeni isimleri belirledi. Meclis Başkanlığı için Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) Eyüp Tanış, AK Parti'den Mehmet Ürgen, Doğru Yol Partisi'nden (DYP) İskan Uçar'ın aday olduğu seçimde Eyüp Tanış 12 oy alarak başkanlığa seçildi.

Seçimde Ürgen 9 oy, Uçar 4 oy aldı. Seçimde DTP'li Nezir Ayan başkan vekilliğine, Hacı Abay ve Müslüm Açar da katip üyeliğine 12'şer oyla seçildi.

DTP'nin 12 üye ile temsil edildiği İl Genel Meclisi'nde AK Parti'nin 9, DYP'nin ise 4 üyesi bulunuyor. Daha önceki başkanlık seçimini, AK Parti ve DYP'nin ittifakı ile AK Partili Mehmet Ürgen kazanmıştı.

(CB-AŞ-GS-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title