Haberler

Yeni Bakanlar Kurulu Listesi Yarın Köşk'te

ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine listesini yarın saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak. Böylece Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesinin üzerinden 24 saat geçmeden Gül'ün ilk icraatı ise yeni Bakanlar Kurulunu onaylamak olacak.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, onayını yeni seçilecek cumhurbaşkanına bıraktığı yeni Bakanlar Kurulu, yarın saat 16.00'da Başbakan Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak.

Yeni Bakanlar Kurulu listesi'nde iki yeni devlet bakanlığı eklenerek bakanlık sayısının 257e çıkması bekleniyor. Ayrıca özellikle icracı bakanlıkların görev tanımlarında yeniden yapılacak.

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu listesini sunmak için 16 Ağustos Çarşamba günü Köşk'e çıkmış fakat görevde bulunan Cumhurbaşkanı Sezer, listeye bakmadan onayı yeni seçilecek Cumhurbaşkanına bırakmıştı.

Sezer'le yaklaşık 15 dakika görüşen Erdoğan, Sezer'in, listeyi bile görmeden, "Listeyi çıkarmaya gerek yok, bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmanız daha isabetli olacaktır" dediğini aktarmıştı. Sezer'in bu davranışı Erdoğan tarafından "jest" olarak değerlendirirken bazı yorumlarda ise Erdoğan'ın bakan isimlerini çizdirdirtmem açıklamasına tepki olarak değerlendirilmişti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title