Haberler

    Yeni Aslan Heyecanlandırıyor!

    Sağ bek sorununu Mariano ile çözen Galatasaray, başarılı futbolcuyu bekliyor.

    Galatasaray'ın 4. transferi Mariano için mutlaka bilmeniz gereken 10 şeyi bir araya getirdik.

    Tam adı Mariano Ferreira Filho olan Galatasaray'ın yeni sağ beki Mariano, 23 Haziran 1986 doğumlu. Küçük bir kent olan Sao Joao'da doğdu.

    Guarani altyapısında yetişti, 19 yaşında profesyonel oldu. Ipatinga, Tombense gibi 2. Lig kulüplerinde forma giydi.

    21 yaşında Cruzeiro'ya kiralandı. Ancak, Cruzeiro beğenmedi. Soluğu Mineiro'da aldı. Asıl patlamasını 2010/11 sezonunda Fluminense'de yaptı. Muricy Ramalho ile patlama yapan Mariano, 3 milyon euro'ya Bordeaux'ya transfer oldu.

    Mariano, Bordeaux'da da kendini göstermeyi başardı. Geçirdiği 3 başarılı sezonun ardından Mariano'nun adı 2015 yazında Roma, Inter, Bayern Münih ve Barcelona ile anıldı.

    4 devin teklifine rağmen dönemin Sevilla Sportif Direktörü Monchi, Fransa'dan transfer ettiği 'isimsiz' transferlerden biri olarak Mariano'yu da kadrosuna kattı. Mariano'ya yeni Dani Alves deniliyordu.

    Mariano, 2015/16 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Sevilla'nın as oyuncularından biri haline geldi. Shakhtar'a karşı 3-1 kazanılan yarı final maçında sağ açık oynadı, 59'da fişi çeken ve final biletini getiren golü attı. Liverpool'a karşı kazanılan finalde, Gameiro'ya asist yaparak kupa yolunda geri dönüşü sağlayan fitili ateşledi.

    Sevilla'da teknik direktör Unai Emery döneminde gözde olan Mariano, Cesar Sampaoli döneminde de formayı bırakmadı. Monchi'nin gidişi sonrası desteği azalan Mariano, Eduardo Berizzo'nun teknik direktör olması sonrası gözden düştü.

    Fluminense'de sağ açık olarak görev alan Mariano, 23 Eylül 2010'da Brezilya Milli Takımı'na çağrıldı. 7 yıllık bekleyişin ardından 24 Mart 2017'de bir kez daha milli takıma çağrıldı. Tite, onu Dani Alves'in yedeği olarak düşündüğünü söylemişti.

    2010'da Fluminense ile Brezilya şampiyonu olan Mariano, o yıl Brezilya'nın en iyi kanat oyuncusu seçildi. 2013'de Bordeaux ile Fransa Kupası'nı kaldıran Mariano, 2016'da ise Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanma başarısını gösterdi.

    Mariano, şu ana kadar kariyerinde 373 resmi maça çıktı ve 10 gol atıp 47 asist yaptı. Mariano tüm kariyeri boyunca yalnızca 57 sarı kart görüp, 1 kez direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    (Sporx)

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Galatasaray Fluminense Bordeaux Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title