Haberler

Yeni Askerlik Sistemi Nasıl Olacak? Tek Tip Askerlik Mİ Geliyor? 3 6 9 12 Düzenlemesi Nedir?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askerlik sistemi ile ilgili en son gelişmeler hakkında TRT1 kanalına konuştu. Geçtiğimiz günler "Tek tip askerlik mi gelecek?" sorularına yanıt için Genel Kurmay Başkanlığı bir çalışma yaptığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını söylemişti. İşte, tüm yeni askerlik sistemi hakkındaki cevaplar...

"3 6 9 12 GİBİ BİR DÜZENLEMENİN ÜZERİNDE DURULUYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT1'de askerlik süresi ile ilgili konuşmasında "Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor. Burada bedelliyi bir kenara koyuyorum çünkü bedelli noktasında olay, şu anki uygulamanın hemen hemen aynısı şeklinde bir durum söz konusu. Özellikle 3, 6, 9'da mesela yedek subay olarak yapmadan tutun da astsubaya varıncaya kadar bütün bunların hepsinin bir değerlendirmesi şu anda yürütülüyor. Bana özet olarak verdikleri bilgilere baktığım zaman inanıyorum ki halkımızı, gençlerimiz çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük ölçüde, büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu zannediyoruz açıklarız." açıklamasında bulundu.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Yeni askerlik sistemi hakkında tam anlamıyla bir açıklama yapılmasa da kulislerde yeni sistem için birçok seçenek konuşuluyor. Bu seçenekler arasında, herkesin 3 ay temel askerlik yaptıktan sonra geriye kalan 6 aylık süre için isteyenlerin bedelini ödeyip terhis olacağı diğerlerinin ise asgari ücret üzerinden belirlenecek bir aylık ile görevlerine devam edebileceği konuşuluyor. Ayrıca kamu hizmeti olarak ihtiyaç olunan alanlarda öğretmenlik ve doktorluk yaparak da görev yapılabileceği iddialar arasında.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yaşam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title