Haberler

Yeni askerlik sistemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Üyesi AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, yeni askerlik sisteminin milli, manevi ve mesleki değerlerin ön planda tutularak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını ve gençlerin beklentisini karşılayacak şekilde...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Üyesi AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, yeni askerlik sisteminin milli, manevi ve mesleki değerlerin ön planda tutularak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını ve gençlerin beklentisini karşılayacak şekilde hazırlandığını belirtti.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kanunla 92 yıldan beri uygulanan askerlik kanununda köklü bir değişiklik yapıldığını kaydetti.

Yeni kanunla 12 ay olan zorunlu askerlik hizmetinin 6 aya indirildiğini dile getiren Kaya, yüksek okul mezunlarına da yeni haklar tanındığını kaydetti.

Yeni sistemle eskiden ilkokul mezunlarıyla aynı statüde değerlendirilen yüksek okul mezunlarının, artık yedek astsubay olarak 12 ay astsubay maaşı alarak vatani görevlerini yapabileceğini hatırlatan Kaya, "Genelkurmay Başkanlığı tarafından ihtiyaçlar belirlenecek ve her celp dönemi için belirlenen sayıda yedek astsubay ve yedek subay alınacak. Geri kalanlar ise askerliklerini 6 ay er ve erbaş olacak yapacaklar." diye konuştu.

Sistemle, 6 aylık askerlik hizmetini yerine getirenlerden, 6 ay daha hizmetine devam etmek isteyenlere asgari ücret oranında harçlık verileceğini ifade eden Kaya şunları kaydetti:

"Yeni sistemde 6 ay zorunlu olan hizmet süresini tamamlayarak vatani görevini yapan er ve erbaşlar, ikinci 6 aya devam etmek isterlerse, kendilerine 6 ay boyunca asgari ücret oranında yani 2 bin lira civarında harçlık verilecek. Hudut bölgelerinde görev yapmak için gönüllü olanlar ise 6 ay boyunca 3 bin 500 lira civarında bir harçlık alacaklar."

Kaya, yeni kanunun en önemli getirisinin bedelli askerliğin kalıcı hale gelmesi olduğunu vurguladı.

Bedelli askerlik ücretinin en makul olacak şekilde belirendiğini aktaran Kaya, yeni yasa ile bakaya ve yoklama kaçaklarının da bedelli askerlikten faydalanabileceğini, bu durumda olanların en geç 1 Kasım 2019'a kadar başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Yeni kanunla eskiden yıl içinde 4 olan celp döneminin 12'ye çıkarıldığını vurgulayan Kaya, "Yani yılın 12 ayı ordumuza asker temini sağlanacak. Bu sayede asker ihtiyacı fazlasıyla karşılanacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title