Haberler

Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu

Memur-sen Mersin İl Başkanı, Ortak Akıl Hareketi Mersin Sözcüsü Ahmet Işıklar, Memur-sen, Hak-iş ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başta Olmak Üzere Yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşunun, "Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu"nu Oluşturduğunu Söyledi.

Memur-Sen Mersin İl Başkanı, Ortak Akıl Hareketi Mersin Sözcüsü Ahmet Işıklar, Memur-Sen, Hak-İş ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı başta olmak üzere yüzlerce sivil toplum kuruluşunun, "Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu"nu oluşturduğunu söyledi.

Hastane Caddesi üzerindeki Memur-Sen binası önünde açıklama yapan Işıklar, platformun, Türkiye'nin daha katılımcı, sivil ve özgürlükçü bir anayasaya sahip olması ve ülke yönetiminde oluşturulmaya çalışılan "Egemenlikte meşruiyet krizini" aşmak için "Ortak Akıl Hareketi Kampanyası"nı uygulamaya koyduğunu belirterek, "Projenin özünü 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir prensibini, toplumsal hayatın her alanına hakim kılmak' oluşturmaktadır. Bu kapsamda, Türkiye'nin 7 farklı bölgesindeki merkezi illerde gerçekleştirmeyi planladığımız mitinglerin ilki 'Aydınlık Yarınlar İçin Demokrasi ve Milli Egemenlik' adıyla 28 Haziran 2008 tarihinde Malatya'da yapılacaktır. Mersin olarak biz de bu mitinge etkin katılım sağlayacağız" dedi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sloganıyla eyleme geçtiklerini vurgulayan Işıklar, "Türkiye küçük hesapların, küçük hedeflerin, küçük ufukların ülkesi olmayacaktır. Hepimiz ağır bir vebal altındayız. Kendine saygısını ve güvenini yitirmiş, kendisiyle cedelleşen, otomasyona bağlanmışçasına belli periyotlarla bütün kazanımlarını yitiren ve sürekli başa dönen, enerjisini sürekli toprağa veren, bu yüzden karşısına çıkan fırsat ve imkanları fütursuzca heba eden bir ülke olma lüksümüz yoktur. Devletimiz, olmazsa olmazımızdır. Türkiye için demokrasi, sadece muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın yolu değil, aynı zamanda devletimizin beka şartı olarak da stratejik bir tercihtir. Hiçbir gerekçe, bu stratejik tercihin önüne geçemez. Aksi tutum ve uygulamalar vatana ihanettir" diye konuştu.

(MUÇ-HK-Y) 25.06.2008 18:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title