Haberler

Yengesini Boğarak Öldüren Sanıktan 'Namus Meselesi' Savunması

Güncelleme:

Antalya'da, ağabeyiyle boşanma aşamasında olan Kırgız asıllı yengesini boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 46 yaşındaki Mehmet Çetin, kendisini "Çalışanlarla çok samimi gördüm. Namus meselesinden gözüm döndü." diyerek savundu.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde şubat ayında ağabeyiyle boşanma aşamasında olan Kırgız asıllı yengesi 34 yaşındaki Ekaterina Çetin'i boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 46 yaşındaki Mehmet Çetin, "Namus meselesinden gözüm döndü. Bir anlık öfkeyle kendimi tutamadım" dedi. Çetin, olay günü evde bir erkeğin olduğunu öne sürdü.

Yengesini Boğarak Öldüren Sanıktan 'Namus Meselesi' Savunması

KORKUNÇ OLAYIN DAVASI GÖRÜLDÜ

Manavgat'ın Bahçelievler Mahallesi'nde şubat ayında ağabeyinin eşi Kırgız asıllı Ekaterina Çetin'i boşanma davasından bir gün önce boğarak öldüren Mehmet Çetin hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle açılan davanın görülmesine Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Çetin, sanık avukatı ve yakınları katılırken, Ekaterina Çetin'in ailesi ve Kırgızistan'da yaşadığı belirtilen eşi ve çocuklarından katılan olmadı. Mahkeme heyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın davaya müdahillik talebini kabul etti.

Yengesini Boğarak Öldüren Sanıktan 'Namus Meselesi' Savunması

"NAMUS MESELESİ" BAHANESİ

Kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanı sanıktan olayın nasıl olduğunu anlatmasını istedi. Sanık Mehmet Çetin, "Namus meselesinden gözüm döndü. Bir anlık öfkeyle kendimi tutamadım" dedi. Mahkeme başkanının daha önceki verdiği ifadelerde çelişkiler olduğunu belirtmesi üzerine sanık Mehmet Çetin, yengesiyle ağabeyinin boşanma davası olduğunu belirterek, kendisini daha önce de bir kez erkeklerle gördüğünü ve uyardığını anlattı.

Yengesini Boğarak Öldüren Sanıktan 'Namus Meselesi' Savunması

BOŞANMA DAVASI AÇILDI

Kardeşi H. Çetin ile birlikte Ekaterina ve çocuklarının olaydan 1 yıl önce Kırgızistan'a gittiklerini anlatan Mehmet Çetin, "2017 yılı ağustos ayında Ekaterina çocukların eğitimi için çocuklarla birlikte Manavgat'a geldi. Kardeşim Kırgızistan'da kaldı. Aradan geçen sürede kardeşim Ekaterina'ya aldatma nedeniyle boşanma davası açtı. Ancak bunu dava dosyasında belirtmediler. Davada resmi gerekçe olarak şiddetli geçimsizlik ifade edildi" diye konuştu.

Yengesini Boğarak Öldüren Sanıktan 'Namus Meselesi' Savunması

'TARTIŞTIK, ÖFKELENDİM'

Olayın olduğu gün konuşmak amacıyla Ekaterina Çetin'in evine gittiğini belirten Mehmet Çetin, "Olay günü gittiğimde odada başka bir erkek vardı. Heyecandan önceki ifadelerimde belirtmemiştim. Ekaterina'yla konuşurken mutfak kapısının açıldığını fark ettim. Mutfağa gittiğim zaman maktül elime yapıştı, takip etmemi engelledi. Tartıştık, öfkelendim. Bir anlık öfkeyle eylemi gerçekleştirdim" dedi.

Mahkeme başkanının olay günü üzerinde bulunan eldivenleri sorması üzerine sanık Mehmet Çetin, "Eldivenler montumun cebindeydi. Ellerimde sedef rahatsızlığı olduğu için çalıştığım yerde bulaşık yıkarken, sürekli kullanıyorum" diye yanıt verdi.

Yengesini Boğarak Öldüren Sanıktan 'Namus Meselesi' Savunması

"SABAH İŞİNE GİDİYORDU, AKŞAM GELİYORDU"

Duruşmada tanıklık yapan Ekaterina Çetin'in ev sahibi A.K., kadının evine olay tarihinden birkaç ay önce taşındığını belirterek, "3 çocuğu vardı. Sabah işine gidiyordu, akşam geliyordu. Arada sırada sanık eve gelip çocukları alıp, okula götürüyordu. Ben kötü bir şey görmedim. Üst katta oturuyorum, olay günü herhangi bir şey duymadım" dedi.

"BAZI ÇALIŞANLARLA ÇOK SAMİMİ GÖRDÜM"

Sanık Mehmet Çetin'in yeğeni H.D., ifadesinde olayı görmediğini kaydederek, "Bir defa çalıştığı otele gitmiştim. Orada bazı çalışanlarla çok samimi olduğunu gördüm. Yabancı olduğu için bir şey demedim. O davranışları bizim insanlarımız yapsa çok yadırganırdı." diye konuştu. Sanık Mehmet Çetin'in kız kardeşi E.S. de Ekaterina Çetin'in ağabeyini Antalya'dan K. diye biriyle aldattığını, olaydan sonra sanığın boşandığı eşinin bunu WhatsApp üzerinden yaptıkları yazışmalarda kendisine söylediğini belirtti. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Antalya 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

hamdi:

Kadının evine gitmiş askıntı olmuş, kadında olmaz deyince boğmuş. Al sana namus meselesi.

57
4
yanıtYanıtla
Ni:

Allah bilir kendi yengesinde gozu vardi, red edildi ve ortbas etmek icin kadini oldurdu. CEHALET VE EDEPSIZLIK DIZ BOYU. . .

46
4
yanıtYanıtla
svly:

peki senin ne işin vardı adi köpek o evde . kadına iftira atmak bu kadar kolay . kesin istedin vermedi ve öldürdün inşallah hapislerde çürürsün sağ çıkmazsın inşallah

28
4
yanıtYanıtla
ayıp!:

öldür öldür sonra namus meselesi de etkin pişmanlıktan yararlan sonra max 10 yıl yat çık, her ne olursa olsun o namusu temizlemek sana düşmedi alçak herif inş ömür boyu çıkamazsın ama bizim ülkemizde nerde o adalet?

30
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Abin öldurmemis Sen öldürdüysen demekki kadina asikmissin umarim ölene kadar hapiste kalirsin mal

23
2
yanıtYanıtla
pala abiniz:

birisi ağzında çokça namus kelimesi kullanıyorsa kendinde kesin sıkıntı vardır.

19
0
yanıtYanıtla
YENGE ZAAFI:

ülkece yengelere farklı gözle bakar olduk, sapkın roman ve bundan uyarlanan diziler sağ olsun

15
2
yanıtYanıtla
cansu:

Boşanma aşamasında olan birini insan biye boğar ki, ayrıca eşiniz bile değil bu kişi altında başka bişey varmış gibime geliyor. yazık olmuş güzelim kadına

14
2
yanıtYanıtla
murat alp:

altında ne olacak kadınla beraber olmak istemiştir red edilincede öldürmüştür

yanıt8
yanıt1
Adınızı Yazın....:

İYİCE CIRIĞINDAN ÇIKMIŞIZ YANİ GİDİYORUZ BAKALIM NEREYE

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title